[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Future Banking 2018: Bancile traditionale vs. marile fintech-uri din Europa. Doua intrebari cheie pentru industria bancara

2 mai 2018

Evenimentul Future Banking din acest an va aborda doua intrebari cheie pentru industria bancara: „Cum sa livreze servicii financiare catre generatia millennials?” si „Cum sa NU pierzi cota de piata in fata Fintech-urilor?”. Fara o strategie concreta care sa adreseze aceste provocari, bancile traditionale vor avea mari dificultati in a supravietui pe termen lung, in contextul in care generatia millennials devine activa financiar si este mai dispusa sa incerce serviciile „out of the box” si mai prietenoase ale fintech-urilor.

Sub sloganul „banking-ul in era gratificarii imediate”, in prima zi a evenimentului din 10-11 mai vom discuta despre schimbarile pe care banking-ul traditional le traverseaza intr-o lume in care consumatorul isi doreste produsul sau serviciul instant, fara prea multe batai de cap.

Te poti inscrie AICI pana pe 9 mai pentru a prinde un loc in cele doua zile ale conferintei. Participarea este GRATUITA in limita locurilor disponibile in sala.

Da, bancile se afla intre „ciocanul” reglementarilor si dorinta de a oferi solutii cat mai prietenoase clientilor, dar pe un millennial nu il intereseaza ca bancile centrale impun reglementari. Daca nu va primi repede, simplu si ieftin un serviciu bancar, se va indrepta catre un Fintech, fie ca este unul global: Revolut, Monzo, N26, Monese, sau unul local.

Este motivul pentru care aceasta editie a Future Banking va beneficia de un numar impresionant de speakeri cu experienta internationala. Cel putin 13 speakeri activeaza la nivel european, in Londra sau alte hub-uri financiare de pe continent. Trei dintre cele mai importante fintech-uri europene – Monzo, Monese si BeeOne (laboratorul de inovatie al grupului Erste) – vor fi reprezentate pe scena Future Banking in ziua II – 11 mai.
Discursurile si prezentarile sustinute va vor dezvalui strategiile prin care acestea concureaza cu bancile traditionale si daca exista potentialul unor colaborari cu bancile din Romania.

Vom incepe insa conferinta cu doua studii exclusive cu privire la relatia generatiei millennials cu bancile si indatorarea.

Future Banking 2018: la ce discutii trebuie sa participi in acest an
Temele abordate in Ziua 1
Ce asteptari are generatia millennials de la banci – studiu Gemius
Comportamentul de indatorare si de rambursare a generatiei millennials – studiu BNR
Strategiile bancilor locale in ceea ce priveste abordarea acestei nise
Proiectele de creditare online ale jucatorilor locali: implementarea eIDAS in Romania
GDPR si PSD2: care au fost cele mai mari provocari de reglementare
Ce rol poate avea inteligenta artificiala in dezvoltarea solutiilor bancare
Creditul si plata de pe telefonul mobil: reteta secreta pentru a atrage nisa millennials?

Verificati si pe website agenda conferintei pentru a fi la curent cu toti speakerii confirmati in cele doua zile.

Temele abordate in Ziua 2
Care este strategia marilor Fintech-uri din Marea Britanie care ameninta pozitia bancilor traditionale
Ce functionalitati inovatoare va aduce in piata romaneasca platforma digitala George
Provocarile care tin de finantarea si reglementarea Fintech-urilor
Drumul spre o societate cu tot mai putin cash
Evolutia fintech-urilor locale: care este modelul de cooperare cu bancile
Tehnologia blockchain: oportunitate sau amenintare pentru banci?
Te mai poti inscrie la evenimentul Future Banking pana miercuri, 9 mai.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?