Furnizor global de servicii cloud pentru ecommerce atrage noi fonduri de 140 mil. USD

27 noiembrie 2019

VTEX, furnizor global al platformei unificate de comerț, unul dintre liderii mondiali din ecommerce, cu operațiuni în 28 de țări, a atras o rundă de investiții de 140 de milioane de dolari de la fondul SoftBank, din America Latină, în colaborare cu Gávea Investimentos și Constellation Asset Management.

Cu ajutorul acestei investiții, VTEX își va continua dezvoltarea și expansiunea la nivel global și va continua să își îmbunătățească soluțiile de tip cloud commerce pe care le oferă.

„În ultimii 4 ani, ne-am axat pe construirea unei platforme care să permită dezvoltarea comerțului la nivel global prin unificarea operațiunilor clienților noștri online și offline”, spune Mariano Gomide, cofondator și co-CEO la VTEX. „În tot acest timp, am deschis birouri în SUA și în UE și ne-am consolidat prezența în America Latină. Aceasta investiție făcută de SoftBank și partenerii săi validează dedicarea noastră de a oferi o platformă de comerț unificată, scalabilă, securizată și globală.”

Având o creștere organică de 43% pe an, în ultimii 5 ani, VTEX a devenit unul dintre cei mai mari jucători la nivel mondial pe piața comerțului digital. Cu sediul central în Londra, compania a fost recunoscută de IDC și Gartner ca un jucător de urmărit, luând în calcul nivelul ridicat de user experience oferit de VTEX, ușurința în configurare și rapiditatea implementării platformei.

La începutul anului 2019, VTEX a achiziționat UniteU, o platformă de ecommerce cu sediul în SUA. „Achiziționarea UniteU a fost doar primul pas al unei expansiuni responsabile și consistente a VTEX în SUA. Avem planuri mari să accelerăm extinderea la nivel global și în direcția inovării de produs”, mai spune Mariano Gomide.

VTEX oferă soluții de comerț la nivel global pentru 2.500 de branduri, printre care Levi’s, Sony, Walmart, L’Oréal și Motorola. Printre inovațiile companiei se află tehnologia patentată de plată online fără parolă, sigură și intuitivă, numită SmartCheckout™, o rețea arhitecturală de microservicii pentru a furniza fără probleme actualizări continue, și VTEX IO, arhitectura de dezvoltare fără servere care permite clienților producerea de aplicații web scalabile,  gata pregătite pentru producție, destinate comerțului global fără necesitatea unei infrastructuri complexe. 

„Obiectivul nostru este să devenim o putere globală pe segmentul de platforme de comerț unificate pentru companii mijlocii și mari”, spune Geraldo Thomaz, cofondator și co-CEO VTEX. „Odată cu această infuzie de capital, vom putea investi mai mult în cercetare și dezvoltare, să răspundem mai rapid la cerințele pieței, și să livrăm un produs mai robust, care folosește AI, capabil să ne ducă în viitorul comerțului”. 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash