[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Innova Capital a preluat procesatorii de carduri Provus Services Provider si RomCard

26 ianuarie 2011

26 ianuarie, 2011 – Innova Capital, unul dintre principalele fonduri de private equity din Europa Centrala, a incheiat cu succes achizitionarea unui pachet de 96% din actiunile Provus Services Provider (“Provus”) si ale subsidiarei sale detinute integral  RomCard (“RomCard”) de la Turkven Private Equity si un consortiu de investitori turci.

Provus si RomCard sunt cei mai importanti furnizori de servicii de emitere si personalizare a cardurilor, de operatiuni si procesari de tranzactii la terminale ATM si POS, precum si de servicii de switching si e-commerce, activand pe piata de mai mult de zece ani. Achizitia creeaza conditiile pentru accelerarea dezvoltarii locale si regionale a celor doua companii si reafirma interesul pe termen lung al Innova Capital pentru Romania, tranzactia fiind a treia investitie directa locala a fondului.

Comentand asupra tranzactiei, Izzet Cem Yenigul (actionar minoritar si membru al Supervisory Board al celor doua companii) a declarat: “Provus si RomCard sunt jucatori majori in furnizarea de servicii externalizate si e-commerce pentru banci si companii. Privim cu satisfactie interesul Innova pentru achizitionarea celor doua companii si avem toata increderea ca noul proprietar va asigura un impuls pentru continuarea dezvoltarii Provus si RomCard”.

“Am avut numeroase argumente pentru a investi in Provus”, a declarat Krzysztof Kulig, Partener Innova Capital si  Presedinte al Provus Supervisory Board. “Decizia Innova s-a bazat pe increderea in oportunitatile oferite de piata locala de procesare, pe calitatea platformelor si a echipelor de management, pe portofoliul de clienti extrem de valoros al celor doua companii, precum si pe experienta noastra solida in administrarea investitilor din aceasta industrie specifica, in special a Euronet si Polcard”.

Provus, infiintata in 2001, detine toate certificarile necesare de la organizatiile internationale MasterCard si Visa , oferind o plaja completa de servicii de procesare a cardurilor, atat pentru emitere, cat si pentru acceptare. De asemenea, compania furnizeaza servicii de personalizare a cardurilor si aplicatii de Loyalty. Provus administreaza peste 1.500 de unitati ATM, 4.500 de terminale POS, 3 mil. de carduri si peste 3,5 mil. de tranzactii pe luna.

RomCard este un veteran al industriei si primul centru de procesare a cardurilor din Romania. Infiintata in 1994, compania a continuat sa se axeze pe procesarea tranzactiilor si si-a extins activitatea in servicii e-commerce, fiind in prezent singura platforma 3D Secure certificata de catre Visa si MasterCard din Romania.

Innova Capital a fost asistata de catre Badea Clifford Chance, iar PricewaterhouseCoopers a fost consultantul financiar al tranzactiei.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?