[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Fisierele infectate si suspecte trimise de utilizatorii de produse Kaspersky Lab din Europa vor fi procesate in centrele de date din Zurich

14 noiembrie 2018

Aceasta este prima etapa a angajamentului de relocare facut de companie la finalul anului trecut, in cadrul Initiativei sale Globale pentru Transparenta.
„Miscarea reflecta hotararea Kaspersky Lab de a asigura integritatea si increderea in produsele sale si este insotita de deschiderea primului Centru pentru Transparenta al companiei, tot in Zurich. Mutarea procesarii datelor face parte dintr-o miscare importanta, menita sa creasca rezilienta infrastructurii IT a companiei la riscuri de brese de date si sa protejeze datele in tranzit, pentru a putea demonstra transparenta produselor sale, a serviciilor si a proceselor interne.”, potrivit comunicatului de presa.

Incepand din acest moment, datele despre amenintari, provenind de la utilizatorii europeni, vor incepe sa fie procesate in doua centre de date. Acestea ofera facilitati in concordanta cu standardele industriei, pentru a asigura cele mai inalte niveluri de securitate.

Datele pe care utilizatorii decid sa le trimita catre Kaspersky Lab includ fisiere suspecte sau necunoscute pana in acel moment si meta-datele aferente, pe care produsele companiei le trimit catre Kaspersky Security Network (KSN) pentru analiza automata de malware.

Fisierele cuprind doar o parte dintre datele procesate de tehnologiile Kaspersky Lab, dar sunt cele mai importante dintre ele. Protectia datelor clientilor, alaturi de siguranta si integritatea infrastructurii, este o prioritate importanta pentru Kaspersky Lab, de aceea mutarea procesarii fisierelor este pe primul loc si se estimeaza ca va fi incheiata pana la finalul lui 2019. Relocarea altor date procesate de produsele Kaspersky Lab, constand in diverse tipuri de statistici anonimizate despre amenintari si utilizare, este planificata in urmatoarele etape ale derularii Initiativei Globale pentru Transparenta.

Evenimentul marcheaza si deschiderea primului Centru pentru Transparenta Kaspersky Lab, in Zurich, care le permite partenerilor autorizati sa acceseze rapoartele de verificare a codului companiei, actualizarile de software si regulile de detectie a amenintarilor, pentru o evaluare externa intr-un mediu sigur.

Aceste doua schimbari majore vor fi urmate de relocarea procesarii datelor pentru alte regiuni si, in etapa a doua, de mutarea la Zurich a asamblarii soft-ului.

Potrivit unor clasamente independente, Elvetia este pe unul dintre primele locuri din lume in materie de numar de servere de Internet sigure disponibile si este recunoscuta la nivel international pentru procesarea de date si infrastructura IT de calitate. Aflandu-se in inima Europei si, in acelasi timp, nefiind membra UE, si-a stabilit propriul regulament privind protectia datelor, care este garantat de Constitutie si de legile federale. In plus, exista reglementari stricte in ceea ce priveste procesarea cererilor de date primite de la autoritati.

Kaspersky Lab a angajat una dintre firmele de servicii din Big Four pentru a realiza un audit al practicilor companiei in ceea ce priveste crearea si distributia bazelor de date cu reguli de detectie a amenintarilor, avand scopul de a confirma respectarea celor mai inalte practici de securitate din domeniu.
Evaluarea va fi realizata potrivit standardului SSAE 18 (Statement of Standards for Attestation Engagements). Printre domeniile vizate se numara actualizarile automate periodice ale inregistrarilor antivirus, create si distribuite de Kaspersky Lab pentru produsele sale pe servere Windows si Unix.

In plus, Kaspersky Lab continua sa isi imbunatateasca securitatea produselor cu ajutorul comunitatii de pasionati, din toata lumea. In decursul unui an, „Kaspersky Lab a rezolvat peste 50 de bug-uri raportate de cercetatori, unele dintre ele fiind deosebit de valoroase.”, mai precizeaza compania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?