[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Fiscul infiinteaza o structura de control pentru comertul electronic

1 noiembrie 2016

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea ca procesatorii de plăți, cum sunt Visa, Mastercard, PayPal, PayU, să fie obligați să îi trimită date privind tranzacțiile persoanelor fizice și ale firmelor, pentru a depista vânzătorii online care evită taxele, relevă un document prezentat acum de Profit.ro. În același scop, Fiscul va înființa o nouă structură de control pentru comerțul electronic.

Antifrauda monitorizează deja magazinele online cu prețuri reduse, vânzătorii de pe platformele olx.ro și ocazii.ro care tranzacționează volume mari și magazinele online ale unor firme din alte țări care au trafic ridicat.

Din acest motiv, inspectorii au cerut date de la platformele online de vânzări directe pentru a monitoriza volumul de vânzări ale unor utilizatori, precum și de la marile firme de curierat ale căror servicii sunt folosite de comercianții online.

Măsurile fac parte dintr-un proiect care vizează nedeclararea sau declarea parțială a veniturilor obținute de comercianții online, derulat de Direcția Generală de Antifraudă Fiscală (DGAF). Totodată, Antifrauda monitorizează piața de electronice pentru a identifica magazinele online care practică prețuri reduse, sub nivelul prețurilor de relativă referință de pe piața internațională, la care trebuie adăugată cota națională de TVA (ca valoare minimă).

Un document oficial relevă că, acum, în scopul eficientizării acestor măsuri, ANAF va înființa o structură de specialitate în domeniul comerțului electronic, din care vor face parte specialiști în domeniul IT și specialiști în investigații fiscale cu o experiență relevantă în control.

Fiscul are nevoie însă, potrivit sursei citate, și ca Guvernul să modifice cadrul legislativ actual, astfel încât să oblige procesatorii de plăți să ofere date privind tranzacțiile efectuate de persoanele fizice și juridice în Romania.

În ultimii doi ani, inspectorii Antifraudă au sesizat organele de urmărire penală pentru fraude în comerțul online cu prejudicii estimate la peste 32 de milioane de lei.

Măsurile din documentul oficial pot fi citite AICI.

Sursa: profit.ro

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?