First Bank trece la semnatura electronica, calificata, la distanta si vinde toate produsele si serviciile 100% online

27 mai 2020

First Bank a anunţat că implementează semnătura electronică la distanţă şi îşi vinde toate produsele şi serviciile 100% online, prin Video Advisory 2.0 -„sucursala virtuală” a băncii.

Noutatea pentru bancă este acordarea de credite negarantate 100% online, opţiune care vine să întregească gama de servicii şi produse oferite de First Bank online, a transmis banca.


Premiera pe piaţa românească este implementarea semnăturii electronice la distanţă, direct în platforma https://www.firstvideobank.ro/ printr-un parteneriat cu certSIGN, potrivit First Bank. Aceasta este auditată şi certificată ca fiind echivalentă cu prezenţa fizică a clientului în sucursală, în conformitate cu legislaţia naţională şi Regulamentul UE nr. 910/2014 eIDAS şi astfel face posibilă o experienţă bancară 100% digitală.

„Deoarece identificarea video realizată prin intermediul Video Advisory 2.0. (VAD) – „sucursala virtuală” a First Bank – este echivalentă cu prezenţa fizică a beneficiarului în unităţi, oricine poate parcurge procedurile de onboarding (înregistrare) şi obţine orice tip de serviciu bancar exclusiv online.”, se precizeaza intr-un comunicat certSign.

Compania a precizat ca „In medie, pentru semnarea tuturor documentelor aferente unui credit negarantat, sunt necesare 150 de pagini şi sunt solicitate cel puţin 16 semnături.”

Ionuţ Encescu, Head of Customer Value – First Bank:

„Clienții noștri își doresc din ce în ce mai mult să poată realiza operațiuni bancare oricând și oriunde. Cu atât mai mult în acest context. Am remarcat în ultima perioadă că sunt utilizate tot mai mult serviciile digitale și de la distanță. Spre exemplu, platforma de video banking First Bank a fost extrem de solicitată și apelurile video au crescut de la o lună la alta”.

Soluţia Video Advisory 2.0 împreună cu serviciul certSIGN pentru emiterea de certificate calificate pentru semnătură electronică calificată la distanță sunt certificate (de) LSTI – una dintre cele mai importante firme de audit din Europa. „Parcurgerea cu succes a auditului realizat de către acest organism independent de evaluare a conformităţii garantează respectarea standardelor şi reglementărilor privind identificarea electronică și serviciile de încredere pentru tranzacțiile electronice.”, potrivit CertSign.

Adauga comentariu

Noutăți

The rise of the mobile wallet

Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?