Firmele de curierat sunt printre putinii castigatori de pe urma pandemiei de Covid-19

29 iunie 2020

Compania de curierat DPD România anunţă o creştere de 36% a cifrei de afaceri în luna mai 2020 faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în contextul stării de urgenţă şi al celei de alertă.

Potrivit cifrelor, compania, care face parte din DPD Group, cea mai mare reţea rutieră de livrare a coletelor din Europa, a înregistrat şi o creştere de 28% pe segmentul livrărilor internaţionale, în condiţiile în care cele mai multe ţări europene s-au aflat în lockdown. potrivit unui comunicat preluat de news.ro

În total, în lunile de pandemie, livrările internaţionale ale DPD România au trecut de o jumătate de milion de colete. Doar în luna mai, livrările internaţionale au marcat o creştere de 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?