[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

FintechOS primește o investiție de 60 de milioane USD pentru a-și accelera expansiunea globală. Compania ajunge la o evaluare de 220 mil. dolari.

20 aprilie 2021

Cu o rată anuală de creștere de cca 200% în 2020, FintechOS își va consolida poziția în Marea Britanie și Europa, și va deschide sedii in SUA, Dubai si Singapore. Compania va scala abordarea low-code a transformării digitale, adoptată rapid de instituții financiare din întreaga Europă. Obiectivul global al FintechOS este să accelereze rata anuală de creștere a companiei, aceasta fiind de cca 200% în prezent.

FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru bănci, companii de asigurări și alte instituții financiare, a anunțat astăzi atragerea unei investiții de 60 de milioane USD, într-o rundă de finanțare Serie B, pentru a-și accelera expansiunea globală.


Runda a fost condusă de Draper Esprit, unul dintre cele mai active fonduri din Europa, cu investiții în companii de tehnologie care cresc rapid și au ambiții globale, precum Revolut, Thought Machine, UiPath, Form3 și ICEYE.

Investitorii existenți, Earlybird Digital East, Gapminder Ventures,  LAUNCHub Ventures, și OTB Ventures  au participat de asemenea la această rundă. Alți investitori vor fi anunțați la o dată ulterioară.

Fondurile vor fi utilizate în principal pentru a întări poziția companiei în Europa și în Marea Britanie, și pentru a susține expansiunea globală, principalele piețe vizate fiind Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și America de Nord.

FintechOS are în plan să deschidă sedii în SUA, Dubai și Singapore, și să-și crească numărul de angajați cu 40%, recrutând în perioada următoare 120 de persoane cu experiență solidă în bănci, asigurări, tehnologie și securitatea datelor.

Teodor Blidăruș (foto stanga), co-Fondator și CEO al FintechOS a declarat: “Când am lansat FintechOS în 2017, anticipam că soluțiile existente pentru nevoile de transformare digitală a sectorului financiar vor avea dificultăți în a livra rezultate tangibile. Noi am venit cu o abordare nouă și unică, care permite lansarea de produse și servicii într-un timp foarte scurt, pe toate canalele, într-un mod complet automatizat și personalizat. Evenimentele din ultimul an doar au mărit presiunea asupra industriei de a evolua – și, ca rezultat, vedem o cerere în creștere pentru platformele noastre. Cea mai recentă rundă de investiții ne va ajuta să creștem în ritmul alert de care au nevoie clienții noștri la nivel global.”

Sergiu Neguț (foto dreapta), co-Fondator, Director Financiar & Director de operațiuni la FintechOS a adăugat: “Tehnologia noastră ajută instituțiile financiare nu doar să devină centrate pe consumator, dar le ajută și să ofere produse și servicii pe scară largă. Există încă piețe insuficient deservite, unde nevoia de a crește gradul de incluziune financiară este palpabilă și urgentă. Suntem recunoscători că lucrăm cu investitori care împărtășesc viziunea noastră cu privire la modul în care industria fintech ar trebui să transforme serviciile financiare.“

Cu această a treia rundă de finanţare, de 60 mil. de dolari, suntem unul dintre cele mai agresiv finanţate start-up-uri din Europa pentru nivelul nostru. Putem să aspirăm la integrarea la nivel global pornind de aici, din România, şi anul acesta aşteptăm venituri de 15-20 mil. euro“, a spus Sergiu Neguţ, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Vinoth Jayakumar, Asociat la Draper Esprit a comentat: “Când i-am cunoscut pe Teo și pe Sergiu, viziunea lor ne-a convins pe loc: o platformă pentru întregul proces, bazată pe date, facilitată cu o infrastructură low-code/no-code. Firmele de servicii financiare actuale au raporturi de cost-venit de până la 90%, deci vedem o nevoie uriașă și în creștere pentru programe de infrastructură care să permită digitalizarea în mod rapid, ușor și cu costuri mai reduse. Draper Esprit crede în parteneriate durabile; cu echipa de la FintechOS sperăm să construim o companie de tehnologie financiară durabilă, care va schimba în mod dramatic felul în care oamenii din întreaga lume interacționează cu serviciile financiare.”

“FintechOS  vine cu o schimbare de paradigmă – produsele și serviciile lor sunt transformatoare pentru industria serviciilor financiare și, foarte probabil, pentru alte industrii în viitor. Viziunea companiei și tehnologia de ultimă generație ajută băncile și companiile de asigurări să accelereze semnificativ implementarea unor modalități noi și complet automatizate de a furniza propriile servicii clienților lor sau de a interacționa cu angajații și ecosistemele interne. Toate acestea crescând în același timp rentabilitatea investiției și interacționând cu ușurință cu sistemele existente. Fiind primii care au crezut și investit în echipa FintechOS, suntem bucuroși și încrezători să continuăm în această serie B și să vedem că hiper-creșterea lor internațională merge mai departe”, declară Dan Mihăescu, partener fondator, GapMinder VC.

Anul trecut, pe fondul crizei induse de pandemia COVID-19, cererea de soluții tehnologice capabile să le asigure băncilor și asigurătorilor continuitatea în business, adaptarea la noua economie digitală și îmbunătățirea experienței de client a crescut vizibil. Cererea pentru soluții FintechOS, nativ construite pentru astfel de nevoi, a atins un vârf în 2020, în special pentru tehnologiile care fac posibile integrarea online, înființarea sucursalelor virtuale și asistența online prin video la distanță și co-navigare.

_____________

Prima investiție a GapMinder VC în FintechOS a fost în 2018 cand a condus într-o rundă de tip Seed în valoare de două milioane de dolari. De asemenea, GapMinder a finanțat FintechOS la finalul lui 2019, când compania de tehnologie a ridicat o rundă de tip Serie A în valoare de 14 milioane de dolari.

De la înființarea sa, în ianuarie 2018 și până în prezent, GapMinder Venture Partners a investit în 12 companii la nivel Seed, Series A și Series B și a operat programul de accelerare Techcelerator dublat de investiții la nivel de Pre-Seed în peste 35 de companii. De asemenea, fondul a atins o dimensiune de 50 de milioane de euro.

Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, DruidAI,  Deepstash, SmartDreamers, Soleadify, Machinations, Frisbo, Innoship.io, Cartloop.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?