[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

FintechOS atrage o finantare de 0,6 mil. euro. Dupa numai 12 luni de la infiintare, compania gestioneaza deja active de 5 mld. USD si are operatiuni pe trei continente.

19 noiembrie 2018

FintechOS, start-up-ul desprins din compania locală Softelligence, specializat în dezvoltarea de soluţii de Inteligenta Artificiala pentru industria financiară, a atras o finanţare de 0,6 milioane de euro de la GapMinder, un fond de investiţii de capital de risc recent lansat pe piaţa locală.

„Prin această investiţie, capitalul total ridicat în fază de seed de către FintechOS se ridică la 1,6 milioane de euro, transformând FintechOS în una dintre cele mai bine capi­ta­lizate start-up-uri locale. Compania îşi propune să atragă supli­mentar alţi 400.000 de euro ca follow-up round, până la sfâr­şitul anului 2018, atingând astfel un prag de capital ridicat în faza de seed de 2 milioane de euro, în anticiparea unei runde de serie A de circa 5 milioane de euro pe durata anului 2019“, conform companiei.

FintechOS a reuşit, în mai puţin de 12 luni de la înfiinţare, să atragă clienţi ca ERSTE, Vienna Insurance Group, TBI Bank, Orange Money, NN, Hyperion sau Idea Bank, care operează deja un portofoliu de active de peste 5 Miliarde Euro prin platformă.
Compania oferă instituţiilor financiare din America de Nord şi Europa acces rapid la tehnologii de ultimă generaţie, prin care pot fi lansate noi servicii financiare, produse, canale digitale sau experienţe de interacţiune cu clienţii, de 10 ori mai rapid faţă de un mediu tradiţional de dezvoltare software. Prin implementarea tehnologiei FintechOS, clienţii raportează și o reducere a costurilor de operare de până la 5 ori.

“Investiţia GapMinder ne oferă posibilitatea consolidării poziţiei pe cele mai puternice pieţe financiare din lume şi vine ca o nouă recunoaştere a potenţialului FintechOS, după ce luna trecută am devenit prima companie românească integrată în programul gloabal de accelerare al Microsoft din Londra.
Sunt încrezător că prin investiția GapMinder vom putea oferi clienţilor importante avantaje competitive prin implementarea mai rapidă a unor servicii mai accesibile si mai personalizate, prin intermediul tehnologiilor bazate pe Inteligenţă Artificială de ultimă generaţie” declară Teodor Blidăruş, CEO FintechOS.

“Am fost impresionați de viziunea, nivelul de ambiție și puterea de execuție a echipei FintechOS, reflectată într-o creștere semnificativă a veniturilor de la clienți dintr-o verticală în care este foarte multă competiție pe tehnologie, aceea a serviciilor financiare din regiunea Europei Centrale, precum și din piețe avansate, precum UK. Abordarea si parcursul acestei companii se suprapun perfect cu strategia noastră de investiție”, declară Dan Mihăescu, Partener Fondator GapMinder VC.

FintechOS este partener al conferintei internationale Banking 4.0, un eveniment dedicat tehnologiilor emergente si influentei acestora asupra dezvoltarii viitoare a serviciilor financiare: blockchain, biometrie, cloud computing, inteligenta artificiala, „machine learning”, etc.

Echipa FintechOS va vorbi despre impactul inteligentei artificiale si a tehnologiilor moderne in accelerarea transformarii digitale a serviciilor financiare. Cu aceasta ocazie va fi lansata si ultima generatie a platformei, FintechOS 18, „care isi propune sa revolutioneze viteza si usurinta prin care noi solutii financiare, noi procese digitale sau noi canale digitale de distributie pot fi proiectate si dezvoltate”, potrivit reprezentantilor companiei.

Prin intermediul Fintech OS, companiile care activează în industria financiară îşi pot eficientiza businessul cu ajutorul tehnologiei, digitalizându-şi princi­palele operaţiuni de business prin îmbună­tăţirea experienţei de utilizare a clienţilor, automatizarea proceselor de back-end şi printr-o platformă API pentru bănci şi asigurători.

„Cred că suntem primul start-up care ajunge în 10 luni de la zero la o cifră de peste un milion de euro, vânzând exclusiv tehnologie…Fintech OS nu implementează şi nu vinde servicii. Produsul nostru este implementat de parteneri şi avem un număr important de companii globale care iau tehnologia noastră şi o implementează mai departe în bănci, companii de asigurări, instituţii financiare şi non-bancare, fonduri de pensii şi aşa mai departe“, a precizat  Blidarus la ZF Live.

Fintech OS este prima companie romaneasca acceptata în acceleratorul Microsoft din Londra. In mai putin de 12 luni de la infiintare, FintechOS gestiuneaza un portofoliu de active in valoare de 5 miliarde de dolari și desfasoara deja operațiuni pe 3 continente.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?