[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

FintechOS a atras o noua finantare de 1,1 mil.euro. Alte 10 mil. euro, investitie de serie A, pana la finalul anului.

15 mai 2019

FintechOS, start-up-ul desprins din compania locală Softelligence, specializat în dezvoltarea de soluţii de transformare digitală pentru industria financiară, a atras o nouă finanţare, de 1,1 mil. euro, de la mai multe fonduri şi investitori privaţi.

La noua rundă de finanţare au participat GapMinder VC, LAUNCHub Ventures (din Bulgaria – n. red.), Gecad Ventures (fondul condus de Radu Georgescu – n. red.) şi investitori privaţi. Runda a fost condusă de GapMinder.

„Capitalul total ridicat în faza de seed atinge astfel 2.7 milioane euro şi face din FintechOS una dintre cele mai bine capitalizate startup-uri care intră în fază de expansiune globală. Compania anticipează să atragă o investiţie de serie A, în valoare de 8-10 milioane euro, până la sfârşitul anului 2019.”, potrivit comunicatului.

Compania anticipează să atragă suplimentar o investiţie de serie A, în valoare de 8-10 milioane euro, până la sfârşitul anului 2019“, au anunţat reprezentanţii companiei.

„Noua investiţie ne permite să consolidăm rapid echipe comerciale în trei zone importante: UK, Benelux şi DACH. În paralel lucrăm cu viteză maximă la implementarea tehnologiilor AI în platforma FintechOS. În toamnă anunţăm o revoluţie tehnologică“, a declarat Teodor Blidăruş, CEO şi unul dintre principalii acţionari ai FintechOS.

„Suntem încântaţi de viteza ridicată de dezvoltare FintechOS, de maturitatea, modestia şi puterea de execuţie a echipei. Vom continua să susţinem dezvoltarea şi vom participa în următoarele runde de finanţare pentru a menţine acest ritm de „pedală la podea”” declară Dan Mihăescu, Founding Partner GapMinder VC.

Compania şi-a revizuit pozitiv estimările pentru 2019 spre atingerea pragului de 5 milioane euro venituri anuale recurente din licenţe, o creştere de peste 400% faţă de 2018. Serviciile de implementare a tehnologiei FintechOS vor genera astfel cca 20 milioane euro pentru un portofoliu de parteneri specializaţi în accelerarea transformării digitale, printre care Deloitte, KPMG sau CapGemini.

Cu un portofoliu de clienţi care gestionează active de 5 Miliarde Euro prin platforma FintechOS, printre care ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Hyperion Insurance Group, TBI Bank, NN sau Idea Bank, şi operaţiuni pe 3 continente, FintechOS se numără în topul celor mai importanţi jucători FinTech la nivel CEE. FintechOS este prima şi singura companie românească înrolată în programul global de accelerare Microsoft din Londra.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?