Fintech-ul Volt va livra din aplicatie creditele de consum pentru banci

23 septembrie 2020

Startup-ul de transferuri instant Volt se pregătește să integreze în aplicație un marketplace de produse financiare, care va include pe lângă scorul FICO și creditele de consum oferite de trei bănci locale – Patria Bank, Libra Bank și TBI Bank, scrie wall-street.ro.

Astfel, clienții Volt își vor putea verifica scoringul de credit și apoi vor accesa direct din aplicația Volt împrumutul pe care și-l permit.


În ceea ce privește dezvoltarea Volt, Radu Ciorbă – CEO-ul companiei își imaginează că aplicația va deveni un consultant pentru finanțele personale, care va strânge toate datele financiare într-un singur loc.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?