[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

FinTech-ul romanesc Beez obtine o finantare de 250.000 de euro si face pasul in Marea Britanie

7 iunie 2019

Fondurile GapMinder si Roca au participat la aceasta runda, impreuna cu un investitor privat. Suma totala atrasa de startup-ul FinTech fondat de Lucian Cramba si Vasile Tamas a ajuns in urma acestei runde la un total de 450.000 de euro.

Infiintat la Alba Iulia in 2018, Beez este un start-up ce tinteste persoanele care fac cumpărături online , si finanțează cumpărăturile online cu credit cardul.


„Noi le oferim un serviciu acceasi experiență ,fără comisioane, fără dobândă si fără taxe si cu un beneficiu de cash-back (o parte din bani, cheltuiți la magazinele noastre partenere ii recuperam si se regăsesc in contul Beez, al utilizatorilor noștri, 1-5% in medie) pe fiecare cumpărătură făcută prin noi.”, precizeaza compania.

„Daca privim sub lupa industria cardurilor pentru cumpărături, banca vinde bani cu profit clienților ei, dar oamenii, de fapt, doresc să cumpere produse. Prin urmare, oamenii obțin cărți de credit și nu înțeleg pe deplin cum funcționează (cumpărați acum, plătiți mai târziu…suna foarte atrăgător ..) și sfârșesc prin a plăti dobânzi si comisioane nenecesareAbordarea noastră este de a elimina banca din ecuație, oferind accesul la ființare pe modelul cumpără acum plătește mai târziu,  suportând costurile  de finanțare direct de la retailer.”, mai precizeaza Beez.

Beez are aproximativ 90.000 de utilizatori care au realizat in total 3 milioane de tranzactii pana in prezent. Una dintre ultimele optiuni introduse in aplicatie se numeste Beez Pay, prin care cofondatorii si-au propus sa ii motiveze pe utilizatori sa renunte la ideea de a cumpara diverse bunuri accesand produse de credit si sa aleaga in schimb sa se concentreze mai mult pe achizitionarea acestora in urma unui proces de economisire.

Astfel, in cazul in care utilizatorii au o suma de 700 de lei in aplicatie, obtinuta prin intermediul componentei de cashback in urma tranzactiilor, acestia pot pune drept “garantie” aceasta suma. Prin intermediul functionalitatii Beez Pay, ei pot cumpara un produs a carui valoare nu depaseste economiile acumulate in Beez si il pot plati in termen de 60 de zile. In cazul in care plata nu este efectuata, echivalentul acelei sume va fi retras din economiile disponibile in Beez, insa fara a mai primi cashback.

Lucian Cramba, fondatorul Beez a vorbit cu Wall-street.ro despre planurile companiei in viitorul imediat.

“Vrem sa testam piata din Regatul Unit al Marii Britanii. Pot spune ca suntem deja cu un picior acolo, deoarece aplicatia este activa si avem si un birou in hub-ul Level 39 din centrul financiar Canary Wharf”, a declarat Lucian.

In acest moment, Beez are in versiunea de UK a aplicatiei peste 130 de comercianti din piata respectiva. Antreprenorii isi propun sa aduca in portofoliu nume precum Amazon, Asus, Nike sau Under Armour si sa atraga o runda de finantare de 2 milioane de lire sterline, in urmatoarele 6 luni.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?