Fintech-ul lituanian Paysera, prezent si pe piata romaneasca, permite achizitia de aur online, direct din aplicatia mobila

23 septembrie 2020

Achiziționarea funcționează cam la fel ca și schimbul valutar – prin serviciile bancare online Paysera sau aplicația mobilă. Doritorii pot oricând să cumpere mai mult sau să vinda metalele înapoi către Paysera.

Practic, veți schimba banii proprii în aur (XAU) și, la fel ca orice altă valută, o puteți schimba – vindeți-o înapoi la Paysera oricând doriți. Este foarte simplu!„, spune compania pe blogul sau.


Pentru o mai buna intelegere, aurul va fi afișat nu numai în greutate, ci și în valuta dorita, de exemplu, Lei. 

Aurul achizitionat poate fi ridicat de la sediul central Paysera din Vilnius, Lituania, sau poate fi livrat la nivel mondial. „După ce ridicați ceea ce ați achiziționat – metalul electronic va fi dedus din contul dvs. de metale prețioase,” precizeaza compania.

Monedele de aur sau lingourile pot fi ridicate personal în orice moment insa dacă trec două zile si aurul nu este ridicat, compania va aplica automat o taxă de depozitare asupra cantității de aur; ce urmeaza a fi stocata în seifurile Paysera. 

Comisionul lunar pentru depozitarea metalelor prețioase, calculat pentru prima dată în Decembrie 2020, în funcție de cantitatea medie de metal depozitat, și plătit în acest metal specific, este de 0,01% din valoare.

Pentru retragerea fizică a aurului achiziționat la sediul Paysera, taxa in cazul lingourilor, variaza intre 0,9% si 25%, in functie de greutatea lingoului. Pentru monede, taxa de retragere este cuprinsa intre 4,5% si 5,5%.

Compania spune ca aurul poate fi trimis si către alți titulari de cont Paysera.

Când ocazia este potrivită, poate fi un cadou cu adevărat unic și prețios pentru cineva, atât în formă fizică, cât și electronică, și cu siguranță mult mai bun decât să oferiți bani într-un plic. Cu toate acestea, nu puteți să vindeți sau să cumpărați de la ei aurul. Dar îl puteți vinde oricând către Paysera,” se mai arata in articolul publicat pe blogul companiei.

În ceea ce privește plățile, nu pot fi plătite bunuri și servicii cu metale prețioase, deoarece acestea nu sunt o monedă reală, „dar puteți converti metalele prețioase în orice valută disponibilă și efectua plata în doar câteva secunde,” mai precizeaza compania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?