[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Fintech-ul iBanFirst a atras 1000 de IMM-uri din Romania, Bulgaria si Ungaria, in mai putin de doi ani. Regiunea ramane „o destinatie atractiva” gratie gradului ridicat de adoptie al serviciilor fintech.

18 decembrie 2023

iBanFirst, cu o echipă de doar 25 de specialiști, a reușit să atragă peste 1000 de IMM-uri din București, Sofia și Budapesta în portofoliul său de clienți în mai puțin de doi ani. Compania a tranzacționat peste 2 miliarde de euro în plăți transfrontaliere pentru companiile din Europa Centrală și de Est în doi ani de la intrarea pe piața din regiune.

Compania vede in continuare un mare potential de afaceri in aceasta regiune a Europei.

„Creșterea economică rapidă, personalul calificat, expansiunea piețelor de consum, dezvoltarea relațiilor comerciale și adoptarea practicilor de afaceri sustenabile fac din regiunea CEE o destinație atractivă pentru întreprinderile din Europa de Vest.” – se arata intr-un studiu realizat e iBanFirst, pe baza căruia a compania a identificat cinci motive pentru ca IMM-urile să își extindă operațiunile în regiune.

Unul dintre ele este tocmai cresterea economica rapida. „In CEE, este posibilă dezvoltarea unei afaceri profitabile de la zero în mod durabil în aproximativ 18 luni, în funcție de sector.” potrivit aceluiasi studiu

„Gradul ridicat de adoptare al serviciilor fintech împreună cu implementarea sistemului open banking au contribuit semnificativ la consolidarea relațiilor comerciale în regiune. Odată ce conflictul din Ucraina se va încheia, țările din regiune, inclusiv România, vor avea posibilitatea de a-și continua creșterea și de a reduce decalajul față de economiile din Vestul Europei. Companiile deja prezente în această zonă vor putea să capitalizeze acest potențial de creștere”, afirmă Alin Latu,Country Manager iBanFirst România.

_____________

Înființat în anul 2016, fintechul iBanFirst furnizează companiilor de comerț servicii de plăți transfrontaliere, schimb valutar și management al riscului. Cu peste 350 de angajați în 10 țări europene și un volum de tranzacții de circa 1,4 miliarde de euro lunar, iBanFirst este listată de Financial Times ca una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa. 

Fintechul este susținut financiar de banca franceză de investiții Bpifrance, de liderii europeni în investiții de capital de risc Elaia și Xavier Niel, precum și de fondul de investiții american Marlin Equity Partners. Ca instituție de plată reglementată de Banca Națională a Belgiei, iBanFirst are autorizația de a opera pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?