FintechOS incheie un contract pe trei ani cu TBI Bank pentru furnizarea de solutii digitale

2 octombrie 2018

TBI Bank anunta că a încheiat un parteneriat cu FintechOS pe trei ani de zile pentru dezvoltarea de soluții digitale pe șase fluxuri operaționale, în special pe segmentele de credite, factoring și leasing pentru persoane fizice și companii.

Tehnologia propusa de FintechOS a permis TBI Credit sa lanseze platforma de creditare digitală cu aproape un an în urmă. Platforma este dedicată magazinelor online care vor să ofere clienților posibilitatea de a face cumpărături cu plata în rate.

Comercianții online pot instala platforma de creditare în câteva minute, în timp ce clienții pot accesa un împrumut în 10 minute, fără a fi nevoie să meargă la ghișeul băncii, informează instituția financiar nebancară.

Platforma utilizează, identificarea video în interacțiune cu un operator bancar și semnătura electronică a documentelor, astfel că potențialii clienți nu trebuie să mai semneze contractele în format fizic, fiind necesar doar un smartphone, un calculator sau o tabletă. Informațiile despre situația financiară a clientului sunt verificate cu bazele de date de la Biroul de Credit, Fisc sau KeysFin.

Potrivit profit.ro, TBI Credit a depășit 150 de magazine online pe piața din România care utilizează platforma sa de creditare 100% digitală.

FintechOS este partener al conferintei internationale fintech – Banking 4.0, dedicata tehnologiilor emergente care vor schimba fata industriei bancare si a serviciilor financiare in urmatorii ani.

Expertii prezenti vor face prezentari si vor dialoga cu audienta despre inteligenta artificiala, utilizarea biometriei in procesul de autentificare si plata sau despre folosirea blockchain in optimizarea proceselor de banca, de la procedurile de cunoastere a clientelei si pana la plati transfrontaliere.

Din partea FintechOS va participa Teodor Blidarus, CEO-ul companiei.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?