[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Open banking – Finqware a semnat contracte de 100.000 euro in iunie. Startup-ul si-a dublat veniturile recurente lunare, comparativ cu inceputul anului curent.

Premium
14 iulie 2023

Finqware deruleaza in aceasta perioada o campanie de finantare (de tip „late seed*”) prin care urmareste atragerea a 3 mil. euro la o evaluare („pre-money valuation”) de 11,75 ml. euro.

„Startup-ul a obținut deja €2.000.000 de la un VC regional important, axat pe tehnologie, cu un istoric dovedit de investiții și exit-uri în Europa de Sud-Est” – potrivit Seedblink. 250.000 euro pot fi investiti prin intermediul de crowdfunding Seedblink, valoarea minima a tichetului fiind de 2500 euro.


Finqware, furnizor local de solutii de open banking, a semnat in luna iunie patru contracte noi cu companii din diverse industrii, inclusiv banking, ajungând astfel la încasări lunare de 100.000 euro, dublu fata de veniturile inregistrate in luna mai a acestui an, potrivit Seedblink.

De asemenea, in aceasta luna, compania a reusit sa atraga in portofoliul de clienti unul dintre cei mai mari jucatori din piata medicală din România. Astfel, „startup-ul și-a dublat veniturile recurente lunare (MRR), comparativ cu începutul anului curent” – mai precizeaza Seedblink.

Printre argumentele unei investitii in Finqware, Seedblink aminteste ca firma are o licență pan-europeană pentru instituțiile de plăți în 30 de țări europene si genereaza deja venituri, „fiind intr-o perioada de crestere sustinuta”. 

Printre clienții bancari ai Finqware se numara deja Raiffeisen Bank, Citi Bank, OTP Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank. In portofoliu sunt si clienți non-bancari precum Medlife, Fan Curier, Autonom, One Properties, Up! România.

Legat de potentialul de piata, in UE, toate băncile sunt obligate prin regulamentul PSD2 să publice informații despre conturi și API-uri pentru inițierea plăților. In aceste conditii, piața europeană de open banking se preconizează că va ajunge la $48,30 miliarde până în 2030, înregistrând un CAGR de 23,18% între 2021 și 2030 (sursa). 

Printre finanțatorii anteriori se numără GapMinder, Elevator Ventures și SeedBlink. Multiplu de 1,6 ori mai mare decât capitalul investit din runda anterioară, încheiată în urmă cu 6 luni.

___________

Potrivit Seedblink, prin „Late seed” se intelege o runda de finantare tarzie menita pentru companii mai mature care pot sau nu sa fie profitabile, dar care au un produs robust, si care au trecut printr-o perioada de crestere sustinuta si genereaza venituri.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?