Finantele anunta ca numarul documentelor electronice emise prin SPV s-a dublat in 2020, fata de media ultimilor 5 ani!

2 noiembrie 2020

Peste 7 milioane de documente electronice emise prin intermediul Spațiului Privat Virtual în 2020, anunta Ministerul Finantelor Publice (MFP) pe pagina de facebook. Numarul este dublu față de media ultimilor 5 ani!

„Adeverințe de venit, certificate de atestare fiscală, decizii, notificări, înștiințări sau documente privind contribuțiile sociale declarate de angajatori, 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗹𝗮 𝘂𝗻 𝗰𝗹𝗶𝗰𝗸 𝗱𝗶𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁̦𝗮̆,” scrie MFP.

Spaţiul Privat Virtual este destinat persoanelor juridice şi fizice, acesta fiind un instrument prin care se pate evita deplasarea la ghişeele ANAF pentru depunerea diverselor documente.

În vara acestui an, în contextul pandemiei de COVID-19,  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis o procedură nouă pentru Spaţiul Privat Virtual, care permite accesul fără nicio interacţiune fizică la ghişeu,  atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice care au deja un certificat digital pentru depunerea declaraţiilor în format electronic.

În septembrie, MFP a semnat o co-finanţare europeană în valoare de 43 de milioane de lei (9 milioane de euro) pentru două proiecte pentru optimizarea accesului la Spaţiul Privat Virtual (SPV) de pe dispozitive mobile şi a arhivei pentru eliberarea documentelor instituţiei prin intermediul portalului.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?