Finantele anunta ca numarul documentelor electronice emise prin SPV s-a dublat in 2020, fata de media ultimilor 5 ani!

2 noiembrie 2020

Peste 7 milioane de documente electronice emise prin intermediul Spațiului Privat Virtual în 2020, anunta Ministerul Finantelor Publice (MFP) pe pagina de facebook. Numarul este dublu față de media ultimilor 5 ani!

„Adeverințe de venit, certificate de atestare fiscală, decizii, notificări, înștiințări sau documente privind contribuțiile sociale declarate de angajatori, 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗹𝗮 𝘂𝗻 𝗰𝗹𝗶𝗰𝗸 𝗱𝗶𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁̦𝗮̆,” scrie MFP.

Spaţiul Privat Virtual este destinat persoanelor juridice şi fizice, acesta fiind un instrument prin care se pate evita deplasarea la ghişeele ANAF pentru depunerea diverselor documente.

În vara acestui an, în contextul pandemiei de COVID-19,  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis o procedură nouă pentru Spaţiul Privat Virtual, care permite accesul fără nicio interacţiune fizică la ghişeu,  atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice care au deja un certificat digital pentru depunerea declaraţiilor în format electronic.

În septembrie, MFP a semnat o co-finanţare europeană în valoare de 43 de milioane de lei (9 milioane de euro) pentru două proiecte pentru optimizarea accesului la Spaţiul Privat Virtual (SPV) de pe dispozitive mobile şi a arhivei pentru eliberarea documentelor instituţiei prin intermediul portalului.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?