[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Filbo Pay obtine de la BNR licenta de institutie emitenta de moneda electronica, dupa un proces de autorizare care a inceput acum trei ani. Compania va trece la deschiderea de conturi curente cu IBAN si emiterea de carduri din 2025.

Premium
1 aprilie 2024

Fintech-ul Filbo face un pas important în strategia de a oferi un ecosistem integrat de soluții financiare pentru antreprenori, prin autorizarea de către Banca Națională a României a companiei Filbo Pay ca instituție emitentă de monedă electronică.

„Primirea acestei licențe  va permite Filbo să ofere companiilor mici și mijlocii, dar și altor categorii de antreprenori, accesul facil la servicii de cont curent și operațiuni asociate acestora (plăți, încasări, transferuri), dar și la obținerea  unui card.” – potrivit comunicatului de presa.


Contactat de NOCASH, Iulian Marinescu, CEO Filbo Pay a precizat ca termenul legal pentru a lansa operatiunile este de un an de la data autorizarii, „dar ne-am propus sa lansam mai repede”. Chiar si asa, compania isi propune sa lanseze in 2025 atat conturile curente cu IBAN cat si cardul, produsul urmand a fi un card business de tip debit/prepaid.

În urmă cu trei ani, când m-am alăturat echipei Filbo pentru a coordona procesul de autorizare ca instituție emitentă de monedă electronică, știam, din experiența anterioară, că va fi un drum lung, dar am avut convingerea că, alături de colegi, vom reuși. Autorizația ne-a deschis calea, însă drumul îl vom parcurge împreună cu clienții și partenerii noștri”, declară Iulian Marinescu, CEO Filbo Pay.

Compania spune ca obiectivul principal al instituției după lansarea activității este să atragă pe termen mediu o cotă relevantă din piața de servicii financiare pentru antreprenorii locali, ce se situează în momentul de față la aproximativ un milion de entități de afaceri.

„Întrucât gradul de bancarizare al micilor antreprenori din România este unul relativ scăzut, Filbo Pay dorește să facă accesul la serviciile financiare cât mai ușor, rapid și integrat cu celelalte servicii de finanțare oferite, creând ecosistemul Filbo pentru antreprenori. Întreaga misiune se bazează pe vasta experiență de peste 30 de ani de pe piața financiară a grupului Filbo, din care fac parte OMRO IFN SA,  Filbo Pay SA si Easybill Digital  SRL.” – mai precizeaza compania.

____________

Filbo este o platformă Fintech ce dezvolta si ofera servicii integrate de creditare (www.filbo.ro), facturare (www.easybill.ro) si plati (prin Filbo Pay SA) pentru micii antreprenori. Filbo (www.filbo.ro) oferă finanțare pentru micro-întreprinderi și antreprenori individuali. Procesul de aplicare este 100% digital, de la selectarea produsului, încărcarea documentelor, identificarea online, până la semnarea electronică a contractului. Soluția digitală de creditare își propune să sporească accesul la finanțare pentru micii antreprenori, adresându-se unui segment care are nevoie de soluții mai rapide și mai flexibile.

Filbo beneficiază de programele de garanții europene EaSI și InvestEU, oferite de către Fondul European de Investiții. Filbo este o marcă înregistrată a OMRO IFN, o companie înființată în anul 1994, specializată de aproape 30 de ani în acordarea de credite pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii. 

Filbo Pay S.A. este o companie înfiintață în anul 2023 pentru a oferi servicii de plăți și carduri ale fintech-ului Filbo.

EasyBill Digital S.R.L este o companie înființată în anul 2012 și reprezintă una din principalele solutii de facturare online din România, integrat cu ANAF e-factura. Viziunea EasyBill este de a oferi tuturor antreprenorilor posibilitatea de a avea acces facil și accesibil la o platformă de digitalizare și automatizare a afacerii. Ca parte a grupului, EasyBill facilitează încasarea facturilor emise mult mai rapid prin posibilitatea eșalonării acestora în 3 sau 6 rate, cu ZERO dobândă.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?