[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Felix Crisan este noul CEO Netopia

4 octombrie 2023

În luna mai a acestui an, NETOPIA a anunțat o etapă semnificativă în parcursul său, odată cu vânzarea majorității acțiunilor către Innova Capital, una dintre cele mai importante companii de private equity din Europa Centrală și de Est. „Această mișcare strategică deschide noi orizonturi pentru Grupul NETOPIA și aduce noi lideri în echipă.” potrivit comunicatului.

Noul supervisory board al NETOPIA va fi format din Krzysztof Kulig, Senior Partner la Innova, Anna Zientkiewicz, Director la Innova, și Antonio Éram (fondatorul Grupului NETOPIA), care va trece de la funcția de CEO la supervizarea strategiei globale a Grupului NETOPIA.

În management board, Felix Crișan (foto – co-fondator al Grupului NETOPIA) preia funcția de CEO, venind din poziția de CTO. Delia Paceagiu, până acum Legal and Compliance Director, preia funcția de COO, în timp ce Horia Grozea, actualul Sales and Business Development Director, își extinde rolul în cadrul organizației.

„În ultimii 20 de ani, am construit o relație de încredere cu mai mult de 25.000 de companii care folosesc serviciile noastre de plăți electronice în fiecare zi. Acum ne pregătim pentru noi oportunități, alături de Innova Capital. Avem experiența necesară pentru a începe dezvoltarea unui nou capitol concentrat pe creștere, având inovația ca principal catalizator pentru toate proiectele noastre”, a declarat Antonio Éram, fondatorul Grupului NETOPIA.

Krzysztof Kulig, Senior Partner la Innova, a adăugat: „NETOPIA are o istorie bogată și impresionantă. Suntem entuziasmați să colaborăm cu această echipă excepțională și să contribuim la succesul lor viitor.

În prezent, Grupul NETOPIA oferă o gamă diversificată de soluții de plată electronică și servicii conexe pentru peste 25.000 de comercianți, cu accentul pe IMM-uri. Prin platforma NETOPIA Payments, compania procesează 25% din tranzacțiile cu cardurile online de pe piața locală anual. Aplicația mobilPay Wallet, primul portofel digital multifuncțional din România, facilitează plățile la mii de locații online și offline.

__________


NETOPIA este un grup de companii românești înființat în 2003, care cuprinde serviciile NETOPIA Payments, mobilPay Wallet, web2sms și Kartela. NETOPIA Payments este cea mai folosită platformă de procesare plăți online în România, iar Web2SMS este una din cele mai utilizate platforme pentru servicii de marketing digital SMS.

Innova Capital este un consilier independent de private equity cu sediul în Polonia, care investește în achiziții majore în întreprinderile de dimensiuni medii care activează în Europa Centrală și de Est. De la înființarea sa în 1994, Innova Capital a investit aproape 1,4 miliarde de euro în aproape 70 de companii din 10 țări din regiune.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?