Fagura a început anul 2021 cu mai puțin de 250 de mii de euro investiți și l-a finalizat cu peste 1 milion de euro total, investiți în împrumuturi. Anul 2021 a însemnat o creștere de cca 360% a cifrei de afaceri.
Fagura, companie care oferă servicii de P2P lending, creditare și investiție de la persoane la persoane, anunta implementarea unei solutii de verificare a identitatii (KYC) furnizata de Onfido.
„Soluția Onfido este folosită și de Revolut, cunoscutul start-up britanic. Ne-am adaptat și noi procesele la regulamentele UE și suntem obligați să verificăm și confirmăm identitatea pentru fiecare utilizator Fagura,” se precizeaza pe un blog al companiei.
„Fie că împrumutați sau investiți bani, pe Fagura e totul online. Nu este nevoie să ne vizitați biroul pentru a începe să utilizați Fagura. Verificarea identității cu un act de identitate și o factură care să dovedească adresa este un pas obligatoriu și se face online”, potrivit companiei.
„Procesul de verificare a identității de la Onfido este rapid și ușor și ne ajută să confirmăm atât identitatea clientului, cât și informațiile despre cont. Confirmând aceste informații putem respecta KYC / AML / CTF și prevenim programele și indivizii rău intenționați, cu intenții de: spălare de bani, furt de identitate, fraudă financiară, finanțare a terorismului. Cu alte cuvinte, verificându-vă identitatea, ne putem asigura că Fagura este un loc sigur pentru toată lumea din comunitate.”
În 2021 ideea Fagura a fost validată
Am început anul cu mai puțin de 250 de mii de euro investiți și l-am finalizat cu peste 1 milion de euro total, investiți în împrumuturi. Anul 2021 a însemnat o creștere de cca 360% a cifrei de afaceri.
„Bineînțeles că runda de investiții în equity, realizată prin Seedrs.com, prin care am ridicat 340 000 euro, este succesul anului pentru noi. 270 de investitorii în împrumuturi au crezut în ideea Fagura și în echipă și au devenit co-proprietari ai platformei. Iar finele anului ne-a adus o altă noutate foarte bună – divizia Fagura din Republica Moldova a atins break-even point,” precizeaza compania.
„Provocarea 2021 a fost cu siguranță Scoring4Business. Am dezvoltat un nou soft, care ne va permite să analizăm capacitatea de plată a unei companii, chiar dacă e înregistrată de câteva zile în urmă la registrul comerțului. Astfel, în primăvara 2022, vom lansa creditarea pentru IMM-uri în baza acestui Scoring dezvoltat intern și testat cu succes. Pe lângă asta, am lucrat la dezvoltarea altor module utile pentru clienți, pe care le testăm acum în fază finală și le vom lansa foarte curând. E vorba de Secondary Market sau piața secundară de investiții, care va permite investitorilor să cumpere sau să își vândă propriul portofoliu. Plus, vom lansa aplicațiile mobile Fagura pentru iOS și Android, care vor ajuta investitorii să își gestioneze mai ușor investițiile. Cel mai important este că astfel creștem comunitatea de împrumutați și de investitori și ne îndreptăm cu pași siguri spre ceea ce se va numi un Community Digital Bank,”a declarat Tudor Darie, CEO Fagura.com.
Banking 4.0 – „how was the experience for you”
„So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”
Many more interesting quotes in the video below: