Fagura Finance SRL anunta ca a depus in 7 iunie a.c. dosarul de autorizare la Autoritatea de Supraveghere Financiară din România ca furnizor de servicii de finantare participativa.
Cu doar cateva zile inainte, pe 2 iunie, Guvernul României a aprobat proiectul legii de aplicare a Regulamentului european de Crowdfunding 2020/1503. Urmează aprobarea în Parlamentul României.
„Dar noi am decis să fim pro-activi și să depunem mai rapid Dosarul de autorizare. Așteptăm următorii pași,” a scris compania pe contul oficial de linkedin.
Pregătirea și depunerea dosarului de autorizare a fost asistată juridic de către CEE Attorneys – Radu Boanta, Sergiu Gidei și Asociații SCA.
„Până în acest moment, prin intermediul Fagura, au fost investite 1,5 milioane de euro de către peste 400 de investitori în 1120 de împrumuturi care au fost listate pe platformă. În ultimii trei ani de activitate, aproximativ 95-96% dintre împrumutați achită plățile în termen, ” a declarat Tudor Darie, CEO-ul companiei.
Ce urmeaza
În afara de faptul ca se lucrează pentru obținerea unei autorizații europene de crowdfunding, compania vrea să obțină o nouă rundă de investiții, prin care investitorii vor putea deveni co-proprietari ai Fagura. De asemenea, planifică să lanseze noi instrumente financiare precum emitere de carduri bancare si emiterea de conturi bancare.
Fagura vrea sa dezvolte o „Community Digital Bank” si pentru asta are nevoie de expertiza in domeniul bancar. Pentru a face tranzitia de la domeniul exclusiv de crowdfunding la cel de digital banking, Fagura va primi asistenta din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) in cadrul programului „Star Venture”.
Banking 4.0 – „how was the experience for you”
„So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”
Many more interesting quotes in the video below: