[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Faceti plinul cu mobilul! Aplicatia SEQR acceptata in aproximativ 120 de locatii comerciale

18 decembrie 2013

Clientii Garantibank pot face cumparaturi cu smartphone-ul din reteaua de aproximativ 40 de benzinarii AGIP, operata de Eni Romania. Este nevoie doar de a descarca aplicatia SEQR in telefon si inregistrarea contului bancar in aplicatie.

Pentru a plati, utilizatorii trebuie sa scaneze codul QR la casa de marcat si sa valideze tranzactia cu un cod PIN format din patru cifre. Ulterior, chitantele pot fi accesate de pe telefonul mobil, fiind salvate in format digital chiar in aplicatie.

Aplicatia conecteaza contul bancar al clientului cu casa de marcat sau cu platforma online de plata a comerciantilor prin intermediul unui cod QR. Potrivit comunicatului de presa, “SEQR este cea mai sigura solutie de pe piata deoarece nu transfera niciodată informatii confidentiale intre client si comerciant”.

Totul este o chestiune de secunde, din momentul in care clientul isi deschide aplicatia din mobil (cand se afiseaza automat soldul contului), urmata de scanarea codului QR de la casa de marcat si afisarea detaliilor de plata (suma si numele comerciantului), si pana la confirmarea platii prin introducerea codului PIN.

Asadar pentru cei interesati de aceasta aplicatie, in afara de un smartphone, este nevoie – in primul rand – de un cont bancar la Garanti, a carei deschidere este gratuita, banca percepand insa un comision lunar de 2,5 lei.

Pasul doi este descarcarea in telefon a aplicatiei SEQR si, dupa citirea termenilor si conditiilor de utilizare, se trece la pasul urmator: alegerea unui PIN din 4 cifre, care va fi introdus atunci cand telefonul este utilizat pentru a efectua o plata pe baza codurilor QR.
In pasul patru, pentru finalizarea inregistrarii aplicatiei si autentificarea utilizatorului, clientul mai trebuie sa introduca un cod din 4 cifre pe care il primeste prin SMS, in doar cateva secunde.

In fine, pentru transformarea mobilului intr-un instrument de plata, ultimul pas este inregistrarea contului bancar in aplicatie. Aceasta se poate face mergand la orice unitate Garanti, la un ATM Garanti sau online, prin intermediul aplicatiei de internet banking.

Probabil ca un pasionat de plati cu mobilul va opta pentru ultima varianta. In meniul de plati din aplicatia de internet banking clientul va gasi optiunea SEQR si va selecta contul bancar pe care vrea sa-l foloseasca pentru plati (in cazul unui singur cont selectia se face automat), urmata de introducerea numarul de telefon de pe care se vor face platile. Operatiunea de incarcare a contului in aplicatie se finalizeaza prin scanarea unui cod QR cu aplicatia instalata deja.

SEQR a fost dezvoltata de compania suedeza Seamless si poate fi utilizata in peste 60 de magazine partenere din Romania. Aplicatia este disponibila gratuit pentru utilizatorii de Google Android si Apple iOS dar poate fi utilizata in prezent doar de clientii Garanti Bank.

Lansata pe piata romaneasca de Garantibank in 22 octombrie 2013, aplicatia de plata SEQR este implementata in prezent in peste 100 de locatii.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?