EY Romania lanseaza un incubator de idei in care companiile isi pot testa modelele de business. Compania va fi prezenta la Banking 4.0 pentru a modera panelul de „fintech in banking”.

22 noiembrie 2018

Un mediu de lucru interactiv în care companiile își testeaza planurile de creștere.

EY România deschide la București centrul local EY wavespaceTM, parte din rețeaua globală de inițiative de inovare axată pe dezvoltarea de soluții digitale pentru companii aflate în dezvoltare și transformare. Toate cele peste 40 de locații ale rețelei, amplasate în mari orașe precum Amsterdam, San Francisco, Madrid, Berlin sau Hong Kong, au la bază o metodologie comună şi o platformă care combină experienţa EY în tehnologii disruptive – precum inteligenţa artificială, automatizarea proceselor prin robotizare (RPA), blockchain, analiza inteligentă a datelor şi securitate cibernetică – și expertiza EY în diverse sectoare precum servicii financiare, energie, retail și altele.


„Conceput ca un centru de inovare centrat pe soluții, EY wavespaceTM București are o echipă formată din peste 100 de oameni cu competențe în diverse arii de excelență: programare, design, consultanță și analiză de date. Acești specialiști își propun să vină cu soluții care să rezolve provocările de business din era digitală plecând de la diverse tehnologii și modele de business.”, potrivit comunicatului de presa.

Centrul EY wavespaceTM din România este singurul din regiunea EMEIA (Europe, Middle-Eastern Europe, India și Africa) care se concentrează pe automatizare inteligentă (Intelligent Automation).

Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România: „România este un hub digital important, calificarea și specializarea capitalului uman făcând posibilă deschiderea unui astfel de centru de excelență în România. Experiența EY și conectarea antreprenorilor locali din IT la companii specializate din piețe mature vor contribui la dezvoltarea de noi soluții bazate pe tehnologie. Prin această inițiativă, ne propunem să susținem procesul de transformare pe care multe dintre companii îl traversează, ajutându-le să se adapteze rapid la schimbările din piață.”

Simultan cu lansarea wavespace, EY introduce și o nouă practică de inovare în cadrul companiei. Folosind instrumente proprii, precum EY Cognistreamer, EY oferă un simulator de model de afacere care îi ajută pe executivi să pună întrebări, să creeze și să proiecteze în mod predictiv noile modele de afaceri și prototipuri de soluții de afaceri.

EY Cognistreamer este o platformă de management al noilor idei de business, care oferă analize de profil pentru companiile care doresc să-și revizuiască modelul de business și să-și construiască echipe specializate pentru inițiative care includ noi tehnologii.

EY Romania va fi prezenta la conferinta internationala Banking 4.0, dedicata tehnologiilor emergente care vor schimba industria serviciilor financiare in urmatorii ani, si va modera panelul de „fintech in banking”. Peste 40 de experti vor sustine prezentari si discutii interactive in paneluri pe urmatoarele subiecte: autenficicare & biometrie, blockchain, cloud computing, economie conversationala, inteligenta artificiala, plati instantanee, securitate cibernetica, etc.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?