[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Experiment de phishing cu 57% rata de succes! Tinerii nu constientizeaza pericolele din mediul online.

13 octombrie 2023

În cadrul European Cybersecurity Month 2023, proiectul #SiguranțaOnline a lansat un experiment de phishing, realizat de patru gameri, pe conturile lor de social media, în cadrul comunității jucătorilor din România. Experimentul a avut 57% rată de succes, pe parcursul a 24 de ore.

Aproape 5.000 de urmăritori au dat click pe un banner care promova un câștig sigur și, dintre aceștia, 60% au fost dispuși să ofere mai multe date personale. Cele mai multe click-uri au fost pe câștigul de bani (50%), unde era menționată informația că trebuie să ofere datele de pe card, iar 26% voiau discount pentru o tastatură, 13% pentru căști și 11% pentru un mouse.

Siguranțaonline.ro, proiectul național de conștientizare a pericolelor din online, inițiat de Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor, la care s-au alăturat parteneri precum Ambasada Elveţiei în România, Swiss WebAcademy sau ATTACK Simulator, va fi prezent cu un stand, în perioada 14 – 15 octombrie 2023, la Bucharest Gaming Week care se desfășoară la Palatul Parlamentului, unde își propune să antreneze tinerii, pentru a evita cu succes principalele amenințări care îi vizează pe internet și pentru a-și asista și instrui inclusiv alți membri ai familiei lor să navigheze în siguranță în mediul online.

Obiectivul proiectului este reducerea numărului românilor care ar putea fi afectați de campaniile de phishing. Proiectul de educație digitală și de securitate cibernetică #SiguranțaOnline este menit să ofere cele mai bune practici de securitate cibernetică, prin accesarea platformei sigurantaonline.ro, pentru a evita ca utilizatorii să devină victime ale fraudelor informatice, ale pornografiei infantile sau ale atacurilor de tip malware.

Cum te ferești de atacuri de phishing

___________

România se clasează în topul țărilor europene cu cele mai bune și rapide conexiuni de internet potrivit rapoartelor privind Indicele economiei și societății digitale (DESI), dar cu un nivel scăzut al educației digitale, 28% dintre români având competențe digitale cel puțin de bază, față de media statelor Uniunii Europene de 54%.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?