EximBank finalizeaza achizitia Bancii Romanesti

23 ianuarie 2020

EximBank a finalizat achizitia Bancii Romanesti S.A. (BROM), oferta inaintata fiind parte a acordului incheiat in luna iunie 2019 intre EximBank si National Bank of Greece (NBG) privind achizitia participatiei acesteia de 99,28% in actionariatul BROM.

„In urma achizitiei, EximBank intra pe atractiva piata de retail din Romania, devenind o banca universala cu servicii complete si continuand sa isi indeplineasca misiunea pe termen lung prin sustinerea si promovarea dezvoltarii economice a Romaniei.”, potrivit comunicatului.

„Noua entitate se va situa printre primele 10 banci din Romania, avand o cota de piata de aproximativ 3%.”, mai precizeaza institutia.

”Prin achizitia Bancii Romanesti, EximBank isi imbunatateste serviciile acordate clientilor locali si isi creste capacitatea de sustinere a dezvoltarii economiei romanesti. Cota de piata a BROM, un management performant si un nivel bun de solvabilitate si lichiditate completeaza punctele forte ale EximBank, impreuna urmand sa fim si mai puternici. Sunt increzator ca toate aceste elemente definitorii, unificate la finalul procesului de integrare ce urmeaza,  vor crea o institutie de referinta pe piata financiar-bancara ce va raspunde mai bine cerintelor clientilor nostri”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

J.P. Morgan Securities plc a actionat in calitate de consultant financiar unic in cadrul tranzactiei. EximBank a mai fost asistata de catre Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, in timp ce Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan international, iar Bulboaca&Asociatii SCA a asigurat asistenta juridica pe plan local.

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?