[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

evoMAG a încheiat anul 2022 cu afaceri de 36 de milioane de euro si estimeaza o crestere de 5%- 10% in acest an

6 februarie 2023

evoMAG a înregistrat în 2022 afaceri de 36 de milioane de euro și estimează, pentru anul acesta, o creștere de 5% – 10%, într-un context de piață mai dificil, cu un mediu concurențial crescut și multiple provocări la nivel macroeconomic și politic.

evoMAG a bugetat investiții de 500.000 de euro în 2023, de două ori și jumătate mai mari decât  anul trecut. În 2023, compania va pune accentul pe identificarea de noi canale de vânzare, inclusiv în afara României, introducerea de noi produse și servicii în portofoliu și creșterea nivelului de documentare a produselor, astfel încât informațiile oferite să corespundă cât mai bine așteptărilor clienților.

„Ne vom concentra anul acesta pe îmbunătățirea experienței de cumpărare a clienților (…) Vom extinde prezența în mai multe canale de vânzări, chiar și în afara țării, și vom îmbunătăți procesul de livrare a comenzilor prin implementarea de automatizări la nivelul recepției produselor”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

Portofoliul de produse al companiei a ajuns, anul trecut, la 150.000 de repere, ținta pentru 2023 fiind o creștere de 20%. evoMAG va miza, cu precădere, pe listarea de produse noi în categoriile consacrate, cum sunt componentele PC, laptopuri, accesorii, dar și pe produse noi din categorii care au înregistrat o dezvoltare accelerată în ultimii doi ani, cum sunt cele pentru casă și grădină, aici intrând și sistemele fotovoltaice, sport & fitness, vehicule electrice și smart home.

evoMAG estimează o creștere cu 10% a numărului de angajați în 2023.

Tendinte in piața locala de comert electronic

evoMAG anticipează, pentru anul în curs, consolidarea pieței locale de eCommerce, într-un context economic mai dificil. La nivelul industriei va crește gradul de utilizare a tehnologiei, pentru a oferi o experiență de cumpărare personalizată și mai bună pentru consumatori. Acest lucru ar putea include utilizarea inteligenței artificiale pentru a oferi recomandări personalizate de produse, chatbot-uri pentru a răspunde la întrebările consumatorilor sau realitate augmentată pentru a permite consumatorilor să experimenteze produsele înainte de a le cumpăra.

Alte tendințe importante care se vor manifesta anul acesta pe piața eCommerce din România țin de creșterea importanței serviciilor suplimentare, cum ar fi livrarea rapidă, garanție extinsă la produsele achiziționate sau accesarea de diferite opțiuni de plată, creșterea vânzărilor prin intermediul telefoanelor mobile, creșterea importanței marketingului personalizat și a experienței utilizatorului și a securității și protecției datelor personale.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?