„Criminalitatea Economico-Financiara in secolul 21”

20 martie 2012

20 martie, 2012 – Oxygen Events organizeaza cea de a VIII-a editie a Conferintei Romania, Incotro? avand ca tema Criminalitatea Economico – Financiara in secolul 21. Evenimentul este organizat pe doua zile: CyberCrime 20 martie dedicata criminalitatii informatice si FinancialCrime 21 martie dedicata criminalitatii financiare. Evenimentul este sustinut de BNR, ARB, Asociatia Analistilor Financiar Bancari din Romania si IBR.

Tema conferintei „Romania, incotro?”, va fi analizata de „un distins si remarcabil grup de profesionisti, sefii departamentelor specializate din diverse banci si companii specializate care vor prezenta si dezbate cele mai actuale tematici ale acestei perioade dificile pe care o traversam si expunerii la cele mai sofisticate metode de criminalitate”, se precizeaza intr-un comunicat al Oxygen Events.

In cadrul evenimentului, vor fi prezentate, printre altele, cel mai nou studiu prezentat de PriceWaterHouseCoopers privind criminalitatea cibernetica, cel mai “fierbinte” Focus al amenintarilor informatice care ne pandesc cand navigam prin jungla WEB si metode de gestionare a furtului de identitate si de protectie in fata scurgerii de informatii.

Prezent la eveniment, domnul Catalin Cretu – country manager pentru Romania din partea Visa Europe – a declarat ca nivelul fraudei pe cardurile Visa in Europa a scazut semnificativ in ultimii ani ca efect al introducerii pe scara larga a cardurilor cu cip. Astfel, s-a ajuns la un minim istoric in 2011, de circa 4 eurocenti la fiecare 100 de euro cheltuiti cu cardul. In Romania „nivelul fraudei cu cardul este de cateva ori mai mic decat cel din Europa”, potrivit oficialului Visa.

In 21 martie se va discuta despre Cerintele legale si provocarile reale in prevenirea si combaterea criminalitatii financiare: – Spalarea banilor ca fenomen ilicit si infractiune – De ce este important sa ne cunoastem clientii – Frauda, cum o prevenim, cum o depistam, cum o combatem – Focus : Auditor vs Investigator – Fraudele bancare din prisma autoritatilor.

Invitat special – Gabriel Goicea -Comisar Sef Sef Serviciu Investigare Fraude Bancare din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Tendinte regionale – Cooperarea internationale pentru prevenirea si sanctionarea fraudei – Costul total al fraudelor (direct si indirect – prin neobtinerea unor venituri legale) – Cooperare intre tari si intre autoritati nationale si internationale.

Dezbaterile celei de a doua zi sunt gestionate de reprezentantii comisiilor de specialitate din cadrul Asociatiei Romane a Bancilor si invitatii lor. Prezentarile si dezbaterile vor fi sustinute de studii de caz.

Vom reveni cu detalii …

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?