[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

EuPlatesc.ro integrează Apple Pay și estimează peste 1 milion de plăți în magazinele online

26 octombrie 2022

Compania estimeaza ca serviciul de plată Apple Pay va aduce o creștere de minimum 7% a business-ului.

EuPlatesc.ro, unul dintre cei mai mari procesatori de plăți din România, partener cu nouă bănci de pe piața locală, anunță integrarea în propria platformă a serviciului de plăți Apple Pay pentru a simplifica procesul de plată în magazinele online, „fiind o premieră pe piața locală a soluțiilor de plata online,” potrivit comunicatului. Compania estimează că în primul an vor fi efectuate peste 1 milion de plăți de către utilizatorii de dispozitive Apple.

Opțiunea de plată Apple Pay este disponibilă în cele peste 15.500 magazine partenere EuPlatesc.ro, din domenii ca fashion, electro-IT sau turism, fiind o noutate și pentru mediul ecommerce din România, dar și în instituții publice care permit plăți online, cum ar fi regii de transport, primării, universități, muzee sau teatre

Device-urile compatibile cu Apple Pay sunt cele care utilizeaza un browser Safari, de la iPhone 6, iPad Air 2 și toate laptopurile Mac care au touch ID. Pentru efectuarea plăților online, pot fi folosite carduri de credit sau debit Visa sau Mastercard, emise oriunde în lume, care trebuie adăugate în prealabil în portofelul electronic Apple Pay.

„Integrarea Apple Pay în procesatorul de plăți EuPlatesc.ro, care a durat aproximativ patru luni, oferă o securitate sporită achizițiilor online și simplifică procesul de plată, fiind necesară doar autentificarea în portofelul Apple Pay pentru validarea plății,” precizeaza compania.

Opțiunea de plată Apple Pay integrată în magazine online este o soluție mult așteptată pe piața locală, atât de business-urile din ecommerce, cât și de consumatorii români utilizatori de produse Apple. Soluția este acum disponibilă în toate magazinele online partenere, fără eforturi suplimentare din partea acestora. De asemenea, va fi automat disponibilă în orice magazin online care va intra în portofoliu nostru de clienți. Este totodată o metodă care va impulsiona vânzările online atât pe desktop, cât și în aplicațiile mobile ale magazinelor online, îmbunătățind în același timp experiența de cumpărare în mediul digital.” – spune Ștefan Suceveanu, co-fondator EuroPayment Services, compania care deține soluția de plăți EuPlatesc.ro.

Prezența a tot mai multor opțiuni de plată într-un magazin online va crește rata de fidelizare a clienților, diversificarea acestor opțiuni fiind o tendință pe piața ecommerce din România.

___________

Opțiunea de plată Apple Pay este disponibilă în România din iunie 2019, pentru plăți contactless, cu un smartphone sau un ceas digital, la POS în magazine fizice, fiind adoptată de majoritatea băncilor, dar și de fintech-uri și furnizori de instrumente de plată.

EuPlatesc.ro este una dintre cele mai folosite platforme pentru procesarea plăților online, de pe desktop sau din aplicații mobile, deținută de EuroPayment Services, companie românească cu o expertiză de 16 ani în domeniu. În 2021, compania a avut o cifră de afaceri de 13 milioane lei.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?