Eugen Radulescu, BNR: „vor aparea tot mai multe fintech-uri, daca bancile nu vor prelua conceptul”

30 mai 2017

Eugen Radulescu (foto) a declarat ca Banca Nationala a Romaniei va incerca sa sustina conceptul de Fintech pentru ca aceste entitati sa finanteze in special IMM-urile, intrucat startup-urile nu au cum sa primeasca finantare de la banca.

Aceasta idee de finantare, de catre fintech-uri, a IMM-urilor este sustinuta si de un studiu realizat de catre Universitatea Harvard, prin care reiese ca fintech-urile vor umple golul in ceea ce priveste creditarea IMM-urilor, atata timp cat pentru banci este neprofitabila din cauza dificultatilor in ceea ce priveste stabilirea costurilor, conform Reuters.

„Fintech-urile exista marginal si in Romania, dar vor aparea tot mai multe daca bancile nu fac ceva in acest sens (..) Daca bancile nu vor prelua si ele acest concept (de Fintech – n.r.) vor fi altii care o vor face. Deja au inceput companii de telefonie sa dea credite, pe termen scurt ce-i drept, dar 12 luni nu este chiar asa de putin”, a declarat Eugen Radulescu directorul Directiei de Stabilitate Financiara in cadrul BNR.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash