[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

ePayment devine PayU Romania

20 iunie 2011


20 iunie, 2011 – GECAD ePayment anunta intrarea in grupul regional Pay U, integrator de plati online cu operatiuni in Europa Centrala si de Est, detinut de grupul media multinational Naspers. Ca urmare a acestei actiuni, compania va incepe un proces de rebranding al carui rezultat final va fi adoptarea numelui PayU Romania.

Intr-o prima etapa, compania isi va schimba logo-ul din ePayment. online payments. build-up your sales in ePayment. member of payU. Noul logo va fi utilizat pe o perioada de cateva luni, pentru a marca tranzitia catre brandul final, PayU Romania. Pana la adoptarea definitiva a brandului PayU, ePayment va renunta si la particula GECAD din numele companiei, pentru a marca apartenenta la grupul Pay U.

“Actiunea de rebranding pe care o desfasuram in Romania in decursul urmatoarelor luni are doua obiective. In primul rand, vizam adoptarea brandului regional PayU, in urma deciziei Naspers de a reuni in acest unic grup toate operatiunile de plati online integrate din regiune. In al doilea rand, anuntam oficial si noua directie de dezvoltare pe care compania noastra o va cunoaste in urmatorii ani”, spune Daniel Nicolescu, CEO ePayment.

ePayment, companie cunoscuta ca integrator de plati online, lider in industria eCommerce din Romania, isi va directiona strategia de dezvoltare in urmatoarea perioada pe trei linii:

1.       Extinderea portofoliului de metode de plata integrate (pe langa cele deja existente: card,  microplati (SMS, DTMF), transfer bancar, Internet banking , Mobilis si PayPal)

2.       Adaugarea de servicii complementare platilor online, dedicate cumparatorilor pe Internet

3.       Extinderea regionala a operatiunilor prin export de tehnologie.

“Tranzitia si adoptarea noului brand va fi realizata in mai multe etape. Deocamdata renuntam la sloganul vechi si il inlocuim cu o sintagma ce arata apartenenta la noul grup, PayU. Ulterior vom renunta la aceasta sintagma, dar si la numele ePayment si vom deveni PayU Romania. Rebrandingul este  o buna ocazie  pentru a creste interactiunea cu utilizatorul final si pentru a deveni mai vizibili si in randul publicului familiarizat cu comertul online si platile electronice. Vor urma o serie de campanii si de evenimente in sprijinul acestei repozitionari, ce se vor adresa atat magazinelor online, cat mai ales  cumparatorilor online”, precizeaza Daniel Nicolescu.

Grupul PayU ofera solutii profesionale pentru piata ecommerce din regiune, fiind prezent in Polonia, Cehia, Romania si, in curand, in Ungaria. PayU a procesat in 2010 peste 31 milioane de tranzactii, cu un volum total de peste 800 milioane de euro. Recent a fost lansat website-ul www.payu.eu ce va reuni informatii referitoare la toate solutiile de plati online integrate prezente in regiune si detinute de grupul Naspers.

“Lansarea unui site corporate www.payu.eu ce va reuni toate sistemele noastre de plati online si suport, marcheaza o noua etapa in strategia noastra al carei element – cheie este extinderea pe pietele din Europa Centrala si de Est. Website-ul www.payu.eu subliniaza caracterul international al companiei noastre, aflate intr-un moment de extindere rapida pe noi piete”, spune Marcin Jablonsky, CEO PayU.

Despre Grupul PayU

PayU imbina solutiile inovative, gradul inalt de securitate si fiabilitatea tehnologica pentru a dezvolta instrumente de plata online dedicate magazinelor online si utilizatorilor de internet care au activitate in comertul electronic. Grupul este prezent in Polonia (www.platnosci.pl), Cehia (www.payu.cz) si Romania (www.epayment.ro). Grupul PayU este detinut de Naspers, un grup multinational care ofera servicii din domeniul media si tehnologia comunicatiilor la nivel mondial.

Despre Naspers

Naspers este un grup media multinational listat la bursele din Johannesburg si Londra. Strategia de dezvoltare in industria online a Naspers vizeaza achizitia/dezvoltarea unei comunitati intr-o tara/regiune si extinderea operatiunilor in zona prin adaugarea de servicii aditionale precum eCommerce, comunicatii, social media, continut si dezvoltare de jocuri.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?