[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Englezii au cumparat de 7,75 mld. £ in 2015 pe carduri contactless – aproape 50% dintre cardurile din circulatie permit plata fara introducerea codului PIN

29 februarie 2016

Cumparaturile englezilor pe cardurile contactless au crescut de peste trei ori anul trecut, de la 2,32 mld. £ in 2014, la 7,75 mld.£ in 2015, potrivit celor mai recente statistici publicate de Asociatia de Carduri din Marea Britanie (The UK Cards Association). Sumele cheltuite pe cardurile contactless in 2015 sunt de doua ori mai mari decat ce s-a tranzactionat la comercianti in precedentii 7 ani, luati impreuna.

„Numarul total al tranzactiilor comerciale pe cardurile contactless a fost de 1,05 mld. in 2015, in crestere cu 228% fata de 2014. Numai in luna decembrie a anului trecut, s-au efectuat 140 mil. tranzactii de plati in valoare de 1,2 mld.£. De unde rezulta o medie de peste 8,5 £ per tranzactie.”, potrivit comunicatului de presa.

cheltuieli pe card in UK tabel

Aproximativ jumatate din portofoliul de carduri (debit & credit) din Marea Britanie este acum contactless, numarul total al cardurilor contactless ridicandu-se in prezent la 79,3 mil.

piata cardurilor in UK grafic1

piata cardurilor in UK grafic2

 

piata cardurilor in UK grafic3

 

Sursa: The UK Cards Association

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?