Emil Boc, primar Cluj-Napoca: „In ANAF exista o mare reticenta in implementarea bazelor de date, imi amintesc de cand eram premier.” In continuare, lipsa de interconectare intre bazele de date este principalul obstacol in digitalizarea administratiei.

12 mai 2020

Semnătura digitală, ca parte a procesului mai amplu de digitalizare de care are nevoie sistemul administrativ din România, ar trebui să înlocuiască definitiv ştampila, care reprezintă o sursă de abuzuri, este de părere Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca.

„Există o mare reticenţă privind digitalizarea în sistemul administrativ. În ANAF era o reticenţă mare în implementarea bazelor de date, îmi amintesc de când eram premier. În România încă există economie la negru, care ar dispărea dacă s-ar digitaliza sistemul. Obstacolul era că fiecare are o bază proprie de date, care nu comunică cu celelalte. Acestea trebuie însă integrate.

Ştampila trebuie să dispară definitiv şi să fie înlocuită cu semnătura digitală. Odată cu ea, dispar şi potenţialele surse de abuzuri”, a spus Emil Boc la conferinţa Confidex „Tehnologia, ingredientul-cheie pentru depăşirea crizei în România.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?