Emil Boc, primar Cluj-Napoca: „In ANAF exista o mare reticenta in implementarea bazelor de date, imi amintesc de cand eram premier.” In continuare, lipsa de interconectare intre bazele de date este principalul obstacol in digitalizarea administratiei.

12 mai 2020

Semnătura digitală, ca parte a procesului mai amplu de digitalizare de care are nevoie sistemul administrativ din România, ar trebui să înlocuiască definitiv ştampila, care reprezintă o sursă de abuzuri, este de părere Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca.

„Există o mare reticenţă privind digitalizarea în sistemul administrativ. În ANAF era o reticenţă mare în implementarea bazelor de date, îmi amintesc de când eram premier. În România încă există economie la negru, care ar dispărea dacă s-ar digitaliza sistemul. Obstacolul era că fiecare are o bază proprie de date, care nu comunică cu celelalte. Acestea trebuie însă integrate.

Ştampila trebuie să dispară definitiv şi să fie înlocuită cu semnătura digitală. Odată cu ea, dispar şi potenţialele surse de abuzuri”, a spus Emil Boc la conferinţa Confidex „Tehnologia, ingredientul-cheie pentru depăşirea crizei în România.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?