[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

eMag va acoperi in curand si segmentul de farmacie online

24 iulie 2019

Platforma eMAG, cel mai mare magazin online din România, urmăreşte să dezvolte gama de produse de sănătate şi nutriţie în 2019, după ce în prezent sunt peste 14.000 de suplimente nutritive, vitamine şi medicamente fără prescripţie comercializate atât direct de către eMAG (20 de produse), dar şi de alţi comercianţi, după cum arată datele de pe platforma market-place a eMAG.

„Este o categorie de focus pentru noi în viitorul apro­piat şi lucrăm intens în 2019 să punem bazele proiectului. Ne dorim să avem toată gama de produse de sănă­tate şi nu­tri­ţie, inclusiv medicamentele fără prescripţie sub re­gim de far­macie online“, a spus pentru ZF Iulian Stanciu, CEO al eMAG.

În total, pe platforma eMAG sunt listate 5,7 milioane de produse, din care 52% sunt vândute de alţi retaileri prin market-place. Vânzările de medicamente fără reţetă (OTC) reprezintă o piaţă de 3,5 mld. lei, iar anul acesta a intrat în vigoare o lege care le permite farmaciilor, dar şi altor comercianţi, să se autorizeze pentru a comercializa online medicamente fără reţetă.

În total, piaţa de medicamente a ajuns în 2018 la 16 miliarde de lei, în creştere cu 13%.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?