eMAG se uita „cu foarte mare interes” la serviciile de agregare cont si open banking

5 octombrie 2020

Noua directiva a serviciilor de plata (PSD2) care ofera posibilitatea democratizarii serviciilor financiare si de plati, astfel incat acestea sa fie oferite si de alti jucatori, nu doar de catre banci, este in atentia eMAG.

Unul dintre serviciile posibile este agregarea conturilor, prin care un client isi poate vedea intr-un singur loc situatia conturilor deschise la mai multe banci.


Pot spune ca ne uitam cu foarte mare interes in zona asta. Eu ma ocup de dezvoltare servicii financiare in eMAG si implicit orice solutie care ajuta clientul si este in favoarea clientului, si ii simplifica viata, vrem sa o dezvoltam si sa o implementam,” a declarat Mircea Balica, platform manager eMAG, in cadrul Galei NOCASH.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?