eMag.ro se extinde in strainatate

24 noiembrie 2011


24 noiembrie, 2011 – Iulian Stanciu, director general eMag.ro,  a anuntat ca din iunie 2012 se vor lansa si in strainatate, prima piata fiind Bulgaria. Motivand aceasta alegere domnul Stanciu a declarat: “In Romania, 20% din total electro-retail este facut online, fata de 1,5% cat este in Bulgaria”. Oficialul companiei a precizat ca pentru 2012, se asteapta la o cifra de afaceri de 150 mil. Euro. Din acest volum anual de vanzari, doar 6% este facut pur online – comanda din eMag.ro si plata direct pe site cu cardul bancar.

Stanciu crede ca acest procent s-ar imbunatati substantial daca mai multe banci ar introduce plata in rate fara dobanda. “In prezent, 50% dintre tranzactiile cu cardul sunt rate fara dobanda. Acest sistem ne-a ajutat sa crestem ponderea platilor online, in total tranzactii de la 4% la 6%. Este nevoie ca mai multe banci sa introduca plata in rate pe segmentul de comert electronic”, a mai adaugat sursa citata.

Patronul eMag.ro considera ca o alta idee a carei implementare ar ajuta mult dezvoltarea comertului online este dotarea curierilor cu terminale care sa accepte cardul la plata. “Niciun mare curier nu are terminal POS la momentul livrarii coletului catre client. Bancile ar trebui sa se gandeasca la aceasta ca la o mare oportunitate de business pentru ca ar conduce la cresterea gradului de tranzactionare”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash