[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

eMag – ponderea comenzilor platite cu cardul a crescut la 60%, in perioada pandemiei, de la 40% cat era înainte, iar in zona Bucuresti-Ilfov a ajuns la 70%

23 iulie 2020

Clienții și-au schimbat comportamentul în privința plății și a metodei de livrare, în perioada pandemiei, conform recomandărilor, preferând plata online, cu cardul, și livrarea la easybox, urmând ca aceștia să fie mai deschiși și „să păstreze aceste noi obiceiuri”, a declarat Alexandru Niculescu, Vicepreședinte Operațiuni, eMAG, in cadrul videoconferintei e-commerce organizata de profit.ro.

Ponderea comenzilor plătite cu cardul a crescut la 60%, în perioada pandemiei, de la 40% cât era înainte, iar în zona București-Ilfov a ajuns la 70%.


În paralel, am văzut o creștere semnificativă și a livrărilor la easybox, la lockere, având în prezent o rețea de aproximativ 500 de lockere instalate în orașele principale ale țării. Dacă în trecut livrările la lockere reprezentau cam 10% din totalul de livrări, acestea au urcat înspre 20% în această perioadă și chiar spre 30-35% în zona București,” a mai precizat Niculescu.

Am văzut în această perioadă o creștere accelerată a numărului de listări în zona marketplace. Numărul listărilor de firme mici și mijlocii a crescut cu aproximativ 40% față de perioada obișnuită ,” a adaugat reprezentantul eMag.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?