[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

eMag Hackaton: aplicatia castigatoare este “asistent de cumparaturi online”

27 ianuarie 2014

Prima editie a eMAG Hackathon a fost sinonima cu 24h de dezvoltare pentru peste 60 de ingineri IT de la eMAG, de sambata, 25 ianuarie, pana duminica, 26 ianuarie. Tema a fost la liber, adica echipele de ingineri au propus proiecte pentru retele de socializare, aplicatii destinate utilizarii pe telefonul mobil sau calculator si chiar programe software de tip ”casa inteligenta”.

« Ca suntem pasionati de tehnologie nu mai este un secret pentru nimeni. In fiecare zi lucram la dezvoltarea de aplicatii noi si programe care imbunatatesc, simplifica si fac mai placuta experienta utilizatorilor. Și pentru ca am vrut sa ducem pasiunea la extrem, ne-am decis sa dam startul unui program national care stimuleaza creativitatea si inovatia. », se arata pe blogul eMag. « A fost un efort pe care vrem sa il repetam, sustinut cu mult entuziasm si concentrare, dar si de premiile atractive in valoare de 6000 de euro! »

Juriul eMAG a selectat proiectele castigatoare pe baza a patru criterii: utilitatea aplicatiei, inovatia adusa de aceasta, ce schimbare ar putea aduce in viata utilizatorului si popularitatea. In total, juriul a ales cinci aplicatii, cate una pentru fiecare criteriu, plus proiectul care a adunat cele mai multe puncte la fiecare categorie – un ”asistent de cumparaturi online”, ce poate fi instalat ca o extensie de browser si permite utilizatorilor sa gaseasca cel mai bun pret pentru un produs sau serviciu oferit online.

Astfel, proiectele castigatoare sunt:
Cel mai bun proiect: „Asistentul de cumparaturi online”, aplicatie ce se instaleaza ca o extensie de browser, capabila sa gaseasca cea mai buna oferta pentru un produs sau un serviciu in online.

Premiul pentru aplicabilitate si potentialul de piata: “Dynamic Picture Filtering”, ce permite utilizatorului sa fotografieze orice produs cu smartphone-ul, aplicatia afisand ofertele magazinelor online pentru acel produs.

Premiul pentru inovatie: “Casa Inteligenta”, aplicatie realizata pe micul computer inteligent Raspberry Pi, prin care utilizatorul poate controla de la distanta toate aparatele electronice si electrocasnice din gospodarie, dar si sistemul de iluminare sau centrala termica.

Premiul pentru impact si adresabilitate: Aplicatia „Predict the unpredictable” face recomandari relevante utilizatorilor in diverse domenii (filme, carti, muzica, produse) folosind baze de date publice.

Premiul pentru popularitate: „Facebook Top Music”, aplicatia de Facebook ce stabileste topuri muzicale pe baza preferintelor prietenilor vostri. Topurile sunt actualizate in timp real in functie de ce asculta prietenii.

“Daca sunteti deja invidiosi pe inginerii nostri IT, trebuie sa va dam si vestea cea buna: din toamna, avem de gand sa extindem eMAG Hackathon la nivel national, pentru toti pasionatii de tehnologie, fie ei studenti sau profesionisti in domeniu. In final, tot ceea ce conteaza este sa ne distram in timp ce realizam cele mai tari aplicatii!”, potrivit sursei citate.

eMag Hackaton – imagini video

http://www.youtube.com/watch?v=eAy_HxVdeos&feature=player_embedded&width=500&height=350

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?