eMag: 7 din 10 clienti NU mai comanda a doua oara de la un magazin online, daca le intarzie comanda

25 octombrie 2019

Clientii magazinelor online se uita atent la termenele de livrare, acesta fiind unul dintre cele mai importante elemente dupa care aleg sa cumpere. Un procent de 69% dintre acestia nu mai comanda a doua oara de la un retailer online, daca prima comanda i-a intarziat, a declarat Oana Antohe, marketplace seller performance manager, eMag, in cadrul evenimentului Retail Arena, organizat de wall-street.ro. Mai mult, 25% dintre clienti vor anula comanda.

Reprezentantul eMag a mai arata ca si daca termenul de livrare este comunicat anterior clientului, rata de anulare este de 1,5 ori mai mare in cazul produselor care au termen de livrare mai mare de doua zile.

Tot ea a mai spus ca 68% dintre clienti nu vom mai cumpara de la un magazin, daca nu sunt multumiti de primul produs comandat.

Alte cifre legate de comportamentul clientilor de ecommerce:

– 16% dintre cei care primesc un alt produs decat cel comandat, nu se vor mai intoarce pe respectivul site

– 96% dintre clienti vor mai cumpara de la un magazin daca au beneficiat de un proces de retur simplu

– 58% dintre clienti sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru un produs, daca serviciul de customer care pe care il ofera respectiva companie este unul excelent

– cele mai multe sesizari sunt primite de la clienti nemultumiti de livrarea intarziata (35%)

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash