elefant.ro incearca mentinerea ritmului de crestere din 2015 prin deschiderea de noi puncte de livrare a coletelor in tara

29 martie 2016

Vânzările elefant.ro au crescut în 2015 cu peste 50% iar managementul companiei estimează că ritmul se va menține în zona a două cifre și în acest an. Aceasta evolutie este urmarea unei strategii de dezvoltare a afacerii care presupune extinderea in tara cu noi puncte de livrare a coletelor. In acest moment, elefant.ro are 19 asemenea centre, dintre care opt in statiile Metrorex (foto), iar intentia este de a deschide cinci noi locatii in afara Bucurestiului.

“Cifrele arată că, după deschiderea unui punct de livrare (pickup point), are loc o creștere semnificativă a vânzărilor în zona sau orașul respectiv. Așa s-a întâmplat în Iași și în Cluj-Napoca. Vom deschide în următoarele săptămâni un punct de livrare în Timișoara și vor urma alte patru în afara Capitalei până la finele anului”, a spus directorul de marketing al Elefant Online, Alen Todorov.

El a adăugat că deschiderea unui punct de livrare reduce temerile în rândul clienților care comandă bunuri într-un mediu virtual, nepalpabil.

“În plus, un pick point rezolvă problemele pe care le generează nesincronizările ivite între programul clientului și cel al curierului”, a mai precizat reprezentantul Elefant Online.

Clienții care ridică coletul dintr-un punct de livrare nu mai plătesc taxa de transport, în cuantum de 9 lei, și au posibilitatea să probeze produsele comandate.

“Spre exemplu, punctul de livrare amplasat pe Bulevardul Magheru permite probarea articolelor de îmbrăcăminte, fapt foarte mult apreciat de către segmentul feminin al clienților noștri”, a afirmat Todorov.

În 2014, cu un numar mediu de 135 angajati, retailerul a înregistrat o cifră de afaceri de 48,3 milioane de lei, cu 68% mai mult față de anul precedent, conform datelor de pe pagina web a Ministerului Finanțelor Publice. La acelasi moment, pierderea companiei era de 6,3 mil. lei, in crestere cu 12,5% fata de 2013, iar datoriile se ridicau la 25,8 mil.lei, reprezentand peste 50% din veniturile totale realizate in 2014.

Sursa: profit.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash