[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Elefant.ro are ambitii regionale de extindere in centrul si estul Europei cu o investitie de numai 5,5 mil. euro

26 iulie 2016

Dupa 6 ani de activitate in care nu numai ca nu a inregistrat profit, dar pierderile au crescut continuu pana la aproape 10 mil. Lei in 2015, elefant.ro continua totusi sa atraga investitii. De aceasta data, elefant.ro primeste 5,5 mil euro, iar obiectivul este extinderea regionala, la nivelul centrului si estului Europei, si cresterea cotei de piata in Romania pana la a obtine “autoritar” pozitia numarul doi.

In urma acestei noi investitii, obligatorie avand in vedere faptul ca firma a raportat pe 2015 capitaluri negative, în acționariatul companiei a intrat Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity consiliat de Axxess Capital, cu o participație minoritară semnificativă. La noua rundă de investiții a participat și Catalyst România, prezent în acționariat din 2014.

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea acordului Consiliului Concurenței.
“Investiția are ca obiectiv accelerarea ritmului anual de creștere de peste 50% pe care Elefant.to îl are în prezent. Mai mult, retailereul online va beneficia de expertiza specifică a noului investitor.”, se arată într-un comunicat al Elefant Online.

“Ma bucur ca exista in Romania fonduri de investitii care impartasesc viziunea de crestere a industriei eCommerce. Noua investitie va fi alocata dezvoltarii de tehnologie si extinderii in CEE”, a declarat Dan Vidrascu, CEO al Elefant.

Horia Manda, Managing Partner al Axxess Capital, a adaugat: „EEAF si-a propus sa aduca expertiza si capitalul pentru a sprijini compania in urmatoarea etapa de dezvoltare. Avem incredere ca echipa de management este capabila sa profite de cresterea pietei de retail online si consideram ca Elefant are potentialul sa se distanteze de restul competitorilor, devenind numarul doi autoritar in piata.”

Increderea acordata este cel putin surprinzatorare avand in vedere evolutia financiara a companiei care desi  a reusit sa-si mareasca cifra de afaceri de 100 de ori in ultimii cinci ani, a acumulat constant datorii care au ajuns la 41,7 mil. lei in 2015  – reprezentand 54% din cifra de afaceri neta a companiei.

ELEFANT ONLINE S.A. – DATE BILANT MFP

situatie financiara Elefant 2010-2015

În decursul celor 6 ani de activitate, Elefant.ro a atras mai multe runde de investiții, în acționariat intrând, alături de Fribourg Capital, acționar fondator majoritar și fondurile Catalyst Romania, consiliat de 3TS Capital Partners și acum EEAF.

Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat României, finanțat în principal prin inițiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” 2007-2013, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Elefant Online (fost Universal Online Promotion) este deținut de fondul de investiții Fribourg Investments, controlat de omul de afaceri Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, prin Millennium Gold Resources Limited (Cipru)..

Retailerul online a fost lansat ca o librărie online în 2010 dupa care strategia a virat catre “mall-ul pentru intreaga familie”. În 2014 – 2016, compania a înființat 18 puncte de livrare în 6 orașe din țară. Un alt pas important în dezvoltarea afacerilor a fost extinderea prezenței în Republica Moldova.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?