Edenred Romania a fost atacata informatic in 21 noiembrie. Compania anunta acum reluarea operatiunilor.

28 noiembrie 2019

Edenred Romania ne-a trimis la redactie urmatorul comunicat: „În urma atacului malware care a atins sistemele IT ale Grupului Edenred în 21 noiembrie 2019, Grupul a lucrat în ultimele zile la remedierea situației și a repornit gradual sistemele afectate, reluându-și operațiunile și serviciile în regim normal.

Atacul malware avansat a fost identificat rapid și nu a avut nicio capacitate de propagare.

Reluarea rapidă a operațiunilor Edenred a fost posibilă datorită măsurilor de precauție declanșate imediat după atac, inclusiv deconectarea sistemelor, pentru a proteja operațiunile și clienții.

Pe baza unei analize amănunțite, susținute de experți tehnici și investigatori externi, în prezent nu există nicio dovadă care să sugereze că date personale de orice fel ar fi fost furate sau accesate, sau că ar fi avut loc vreo contaminare sau propagare către clienții Edenred.

Edenred a acționat și va continua să acționeze în deplină transparență cu clienții și partenerii și confirmă angajamentul de a furniza clienților săi cea mai bună calitate și continuitate a serviciilor.

„În acest moment, toate serviciile, sistemele si aplicațiile Edenred România sunt operaționale. Toate echipele noastre au fost mobilizate și au rămas în contact permanent cu clienții, beneficiarii și partenerii comercianți. Le-am propus partenerilor noștri soluții alternative pentru asigurarea continuității serviciilor și am fost impresionată de solidaritatea și înțelegerea lor. Aceasta confirmă puterea relațiilor pe care le-am construit în timp și încrederea pe care am câștigat-o în cei 20 de ani de prezență în România” spune Dana Sîntejudean, General Manager of Edenred România.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?