[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Economistul sef al grupului ING: „unele banci centrale vorbesc despre trecerea la monede digitale pentru a face loc dobanzilor negative”

22 septembrie 2017

Un alt bancher important vorbeste despre technologia blockchain care va ajuta la digitalizarea banilor, motiv pentru care va avea un viitor, spre deosebire de bitcoin, care in continuare este privit cu neincredere.

„Unele banci centrale vorbesc despre trecerea la monede digitale pentru a face loc dobanzilor negative. Este o problema cu moneda fizica, aceea ca este fizica si poate fi tinuta. Daca moneda este digitala, bancile centrale pot avea control asupra dobanzilor si pot impune dobanzi negative in economie. Aceasta este principala atractie pentru unele banci centrale in a trece la emiterea de monede digitale, dar societatile trebuie sa renunte la cash”, a declarat in cadrul unei intalniri cu presa economica Mark Cliffe, economistul sef al grupului ING.

Pentru Bitcoin, economistul ING nu vede insa un viitor pe termen lung.
„Nu stiu cat Bitcoin va mai exista, dar nu aceasta este ideea, pentru ca prin tehnologia „distributed ledger” poti crea token-uri sau monede digitale pe termen lung. Spre acest lucru ne indreptam si banii se vor digitaliza”, avertizeaza Cliffe.

Sursa: Wall-Street.ro

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?