[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

eChiosc, primul ghiseu virtual de reviste romanesti cu plata prin card din mediul Apple

9 martie 2012

9 martie, 2012 – A fost lansata prima aplicatie iOS de productie romaneasca prin intermediul careia pot fi citite revistele autohtone direct pe tableta iPad, intr-o prezentare 3D. Aplicatia permite plata online prin card bancar, prin intermediul iTunes. In prezent, aplicatia contine 25 de titluri iar oficialii companiei AscendNet Solutions spera sa dubleze numarul publicatiilor in urmatoarea perioada.

Fiecare revista ofera posibilitatea de abonare pentru o perioada determinata (3 luni,6 luni etc). Exceptie fac titlurile periodice sau numerele speciale.Abonamentul se reinoieste automat in momentul in care perioada sa de valabilitate expira. Odata cumparate, revistele vor fi stocate in cadrul sectiunii „Biblioteca mea” si pot fi recitite oricand. Mai mult, spatiul de stocare este nelimitat.

Sistemul este intuitiv si extrem de simplu. Dupa descarcarea gratuita a aplicatiei eChiosc, se aleg dupa categoriile de interes publicatiile dorite. Pretul publicatiilor variaza incepand cu 0.79E si este disponibil in detaliile de abonare, regasite incadrul aplicatiei. Odata plata facuta, publicatia respectiva este downloadata in aplicatie si este disponibila pentru rasfoire oricand.

Clientul isi deschide cont in mediul Apple unde sunt completate o serie de date, inclusiv cele legate de card. Tot aici se introduc noile date cand clientul isi schimba cardul cu care face plati in mediul Apple.

Plata va fi efectuata securizat prin intermediul iTunes, direct catre Apple, suma urmand a fi retinuta din contul deiTunes in momentul confirmarii achizitiei. eChiosc nu debiteaza direct cardul si nu stocheaza informatii referitoare la cardul cu care se efectueaza plata. Este acceptat la plata orice card care permite plati internationale pe Internet.

“Cumpararea se face la click, fara date suplimentare. Pretul oricarei publicatii se tranforma in Euro iar valoare minima a tranzactiei este de 0,79 Euro”, a precizat Maria Pamfil project manager Ascend NetSolutions. Pentru cei care apeleaza la aceasta modalitate de achizitionare a diverselor publicatii, “costul este mai mic in cazul unui abonament online fata de varianta de a cumpara zilnic, saptamanal sau lunar de la chiosc”, potrivit doamnei Pamfil.

In conditiile in care compania nu a inceput inca o campanie de promocare, la doua saptamani de la lansare, aplicatia a inregistrat deja  1.000 de descarcari. Oficialii companiei spera sa isi dubleze numarul publicatiilor in perioada urmatoare, dar aceasta “depinde de publisher-i”.

La nivel global consumatorul depresa se indreapta in ultimul timp catre continutul digital, accesibil prinintermediul unor astfel de aplicatii, deoarece utilizarea acestora ofera, incomparatie metoda traditionala, multiple beneficii, deloc de neglijat.

„Ai acces offline la publicatiile preferate,iti poti arhiva toate editiile anterioare, dar, mai ales, ai toata informatia compactata pe un spatiu fizic mic si doar la un click distanta. In loc sa stai sa rasfoiesti o zi o debara plina de reviste prafuite, ajungi in cateva secunde la articolul pe care il doreai, dintr-o editie anterioara, fara nici un efort. Si nici nu mai trebuie sa alergi pe la chioscuri pentru a-ti cumpara ziarul sau revista. Pentru femei, de exemplu, eChiosc este partenerul ideal pentru cafeaua zilnica de dimineata, pentru parcurgerea Elle, Unica, Business Woman, Joy, Lumea Femeilor sau Libertatea pentru femei, ca sa numim doar cateva publicatii dedicate lor prezente in aplicatie” a adaugat persoana sus citata.

eChiosc incearca sa acopere toate domeniile de interes ale consumatorilor de presa. De aceea,  utilizatorii vor regasi in aplicatie majoritatea titlurilor de la marii publisheri din Romania precum Ringier, Median Holding, Burda sau MSG Romania. Pentru domenii de nisa, in eChiosc pot fi gasite reviste de interes specific ale Picnic Media, casa editoriala Ponte, Seraphim Media si altii.

eChiosc marcheaza adaptarea pietei autohtone la interesul crescut al cititorilor pentru e-reading si aplicatii practice si utile pentru mediul mobile. Aplicatia software este compatibila cu Apple Ipad si are ca si cerinte tehnice sistemul de operare iOS4.3 sau mai noi.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit din magazinulApple de aplicatii accesand linkul:

http://itunes.apple.com/hk/app/echiosc/id466386198?mt=8

Ascend NetSolutions,agentie web full service cu actionariat romanesc, este integrator de sistemApple si asigura servicii extinse de suport hardware si software pentru mediul iOS.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?