[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Dupa un an pe piata de plati online cu cardul bancar, mobilPay proceseaza lunar 15.000 de tranzactii

28 octombrie 2010

28 octombrie, 2010: mobilPay.ro, procesator autohton de tranzactii online prin card bancar si plati prin SMS operat de compania Netopia Sistem in parteneriat cu GarantiBank, inregistreaza in acest moment o crestere lunara cu aproximativ 15% a numarului de plati online prin card bancar.

Numarul partenerilor mobilPay.ro a ajuns in doar un an de la lansare la 500, pe zona platii online prin card bancar”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem. Printre acestia se numara emag.ro, okazii.ro sau computergames.ro, unele dintre cele mai accesate magazine online din Romania.

Dupa un an de activitate, mobilPay.ro proceseaza aproximativ 15.000 de tranzactii lunar si mizeaza pe majorarea numarului acestora cu circa 15% de la o luna la alta pentru perioada urmatoare. De asemenea, valoarea platii medii prin mobilPay a crescut de aproximativ 6 ori intr-un an. Astfel, daca in luna octombrie a anului trecut valoarea medie era de aproximativ 30 de lei, in acest moment depaseste 180 de lei.

Cresterea numarului de parteneri la aproape 700 pana la finele anului este motivata de cea mai recenta campanie mobilPay si GarantiBank, prin care  comerciantii care isi activeaza contul si fac prima tranzactie intre 18 octombrie si 31 decembrie 2010 vor beneficia gratuit de platforma de plati mobilPay, iar timp de 3 luni nu vor plati nici un comision pentru tranzactiile desfasurate. De altfel, sistemul mobilPay de plata prin card a fost lansat impreuna cu GarantiBank, fapt ce a permis, inca de la inceput, oferirea serviciului de plati in rate pentru magazinele online partenere prin folosirea cardului de credit BonusCard emis de GarantiBank.

“Parteneriatul cu GarantiBank a intarit pozitia noastra de jucator important in zona tranzactiilor electronice dar si pe cea de sustinatori ai comertului on-line, prin proiecte precum comisionul unic, indiferent de numarul de tranzactii sau platile in rate”, a continuat Eram.

Pentru 2011, oficialul mobilPay estimeaza ca numarul partenerilor se va dubla comparativ cu acest an.

“Dorim sa crestem, dar, in acelasi timp sa ne consolidam pozitia de furnizor independent de plati, cu o abordare unica prin care vom oferi o suita completa de functionalitati. Vom redefini inca o data aceasta piata in care evoluam extrem de dinamic. Avem un plan bine pus la punct, iar rezultatele vor incepe sa se vada in foarte scurt timp”, a mai afirmat  acesta.

In prezent, mobilPay.ro este singura platforma locala ce pemite atat plata prin card, cat si cea prin SMS. In ceea ce priveste procentul tentativelor de frauda prin mobilPay, Eram a adaugat ca acesta a fost similar cu cel din intregul comert electronic din Romania, de sub 1% din tranzactii. Cu toate acestea, „niciuna dintre tentative nu a reusit sa treaca de filtrele si de departamentul anti-frauda al mobilPay, facand din acesta unul dintre cele mai sigure servicii de pe piata”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?