[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Dupa reducerea timpului de plata, a perioadei de cashback si a ponderii numerarului in total plati, eMag reduce acum si … carbonul din atmosfera. Retailerul anunta livrarea cu automobile 100% electrice.

22 ianuarie 2020

eMag anunta ca serviciul Green Delivery, bazat pe livrarea coletelor cu automobile 100% electrice, va fi activ pentru livrarea planificată în București și județul Ilfov, într-o primă etapă, urmând ca în două luni să fie extins și pentru alimentarea rețelei easybox.

Pentru început, livrarea eMAG Green Delivery va include șase automobile Nissan E-NV200, fiecare cu o capacitate de peste 200 de colete și autonomie între 200 și 300km. Stațiile de încărcare ale automobilelor electrice sunt alimentate cu energie 100% verde.

„Împreună cu Sameday, ne propunem ca în următoarele șase luni să ajungem la 70 de vehicule 100% electrice și, treptat, să reducem amprenta de carbon pe care o lăsăm asupra mediului înconjurător”, a spus Radu Ilinof, director customer experience eMAG.

Aceasta nu este prima inițiativă pe care eMAG o are în direcția dezvoltăr­ii unui business sustenabil.

Prin rețeaua easybox, eMAG contribuie la reducerea consumului de dioxid de carbon datorită numărului mai mic de drumuri parcurse de o mașină pentru a livra comenzile. În loc de 50 de drumuri cât ar face în cazul livrării tradiționale pentru 50 de colete, cu livrarea  la easybox va face un singur drum. Potrivit studiilor, ridicarea unui colet prin intermediul easybox reduce consumul de dioxid de carbon cu cel puţin 20,5% faţă de metoda tradiţională de livrare a coletului prin intermediul serviciilor de curierat.

Mai mult, dacă pentru fiecare colet în parte livrat prin intermediul firmelor de curierat se produc 300g emisii de dioxid de carbon, un colet încărcat într-un sistem de lockere presupune un consum de numai 14g de dioxid de carbon. De altfel, şi consumul de combustibil este semnificativ diminuat în utilizarea livrării prin sistemul de lockere (0,01l/colet), în timp ce livrarea prin servicii de curierat clasic presupune un consum de 0,23l de combustibil pentru fiecare colet.

În acest moment rețeaua easybox numără peste 300 de lockere în București, dar și în județe precum Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Cluj, Contanța, Galați, Iași, Maramureș, Oradea, Prahova, Timiș, Vâlcea.

Totodată, depozitele eMAG de la Joița și Chitila sunt alimentate, de la începutul acestui an, cu energie 100% verde.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?