[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Dupa ce s-a lansat in Romania cu sprijinul Mastercard, Pago se extinde acum international cu ajutorul Visa si vizeaza introducerea serviciilor de tip open banking

29 iulie 2019

Aplicatia de plata a facturilor Pago, lansata in 2016, a ajuns la 1 milion de facturi platite in aplicatie si peste 100.000 de utilizatori activi. Fintech-ul romanesc a inceput deja procesul de extindere internationala in Croatia si Polonia, urmand ca anul viitor sa mearga catre Italia.

„In Polonia si Croatia am lansat aplicatia Pago in versiunea alpha, ceea ce inseamna ca e tradusa in limba din tarile respective, am inceput adaugarea furnizorilor si clientii isi pot conecta conturile, insa deocamdata nu sunt disponibile platile. Pentru anul viitor ne uitam la Italia (…)


Parteneriatul cu Visa ne-a ajutat in acest proces de extindere, am inceput sa lucram cu ei acum aproximativ un an. Ne-au sustinut si ne sustin in continuare cu tot ceea ce tine de construirea relatiilor locale de care avem nevoie si promovare”, a declarat pentru wall-street.ro Adrian Cighi, co-fondator Pago.

Printre planurile din viitorul apropiat se numara si introducerea serviciilor de tip open banking, compania asteptand cu nerabdarea transpunerea in legislatiei din Romania a noii Directive europene a Serviciilor de Plata (PSD2).

„Noi vrem sa le oferim utilizatorilor Pago posibilitatea de a-si conecta conturile de la mai multe banci in aplicatie pentru a le administra dintr-un singur loc”, a precizat Adrian.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?