[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Dupa ce a obtinut deja 15 mil. euro, startup-ul romanesc Bobnet anunta o runda viitoare de finantare in valoare de 50 mil. euro – pentru extinderea in Orientul Mijlociu

20 octombrie 2023

Bobnet a dezvoltat un sistem revoluționar de gestionare a lanțurilor destinate retailului, care are la baza dispozitive Internet of Things ce folosesc inteligența artificială, menit să optimizeze operațiunile în sectorul de retail, iar această nouă investiție îi va permite să comercializeze soluțiile sale la nivel global.

Startup-ul românesc Bobnet, sprijinit de NCH Capital, anunță „lansarea viitoarei rundei de finanțare serie B în valoare de 50 de milioane de euro, pentru a aborda provocările actuale cu care se confruntă lanțurile mari de retail și pentru a susține cu soluțiile sale evoluția tehnologică a industriei retail către automatizare și procese logistice îmbunătățite” – potrivit comunicatului.

Bobnet a obținut deja 15 milioane de euro în investiții anterioare și anunță noua rundă de 50 de milioane de euro pentru a-și extinde soluțiile la nivel global, în contextul dezvoltării rapide a industriei de retail și a nevoilor de optimizare și automatizare cu ajutorul inovațiilor tehnologice hardware și software.

Startup-ul Bobnet dezvoltă din 2018 soluții de automatizare hardware și software, create pentru a depăși problemele legate de implementarea și gestionarea lanțurilor mari de retail, în special pentru industria food, cu ajutorul lockerelor inteligente cu temperatură controlată. „Astfel, compania a reușit să creeze un lanț de 120 de automate de check-out pentru produse alimentare și de retail, plasate pe piața din România, validând și optimizând soluțiile sale hardware și software avansate, pentru a crea un sistem de gestionare complet funcțional al acestor lanțuri de retail.” precizeaza compania.

Sistemul de gestionare al lanțurilor de lockere Bobnet este primul software de pe piață capabil să administreze complet automat operațiuni pentru lanțurile de retail cu mii și milioane de unități de vânzare și logistică, capabile să comunice cu o infrastructură bazată pe cloud prin intermediul tehnologiei IoT. Astfel, cu ajutorul tehnologiei noastre Bobnet, crearea unui lanț fizic de retail, care este dispersat în spațiu și totuși funcționează ca un întreg în mod complet automatizat, este acum posibilă prin eliminarea aproape completă a necesității implicării umane în proces.„, a declarat Mihail Gîrneț, CEO-ul Bobnet Group.

_______________

Bobnet inovează industria prin tehnologiile avansate, create pentru a automatiza procesul de comercializare și logistică, cu scopul de a oferi clienților finali o experiență nouă de retail și o modalitate nouă de extindere a vânzărilor pentru retaileri.

Compania are scopul de a deveni unul dintre cei mai mari producători de soluții software avansate tehnologic și dezvoltator de lanțuri automatizate pentru crearea “Retailului Nou”, care va ocupa o zona extinsă, alături de retailul clasic.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?