Dupa ce a inceput sa ofere coduri IBAN fintech-urilor, Libra Internet Bank permite acum si primirea banilor in cont din tranzactii cu criptomonede

11 ianuarie 2021

Serviciul este disponibil momentan doar persoanelor fizice, in limita a 100.000 lei pe luna.

Un pas mic pentru Libra, un pas mare pentru piața crypto din Ro. Am verificat informația atașată care a circulat azi pe grupuri și este reală,” scrie pe pagina sa de facebook Marius Morra, CEO & Co-founder LDV Crypto Exchange.

Iata si informatia la care face referire reprezentantul platformei de tranzactionare criptomonede:

Pana la publicarea acestei stiri, Libra Internet Bank nu a prezentat oficial pozitia bancii.

În România, lipsa unui cadru legal privind reglementarea tranzacţiilor cu monede virtuale determină băncile să refuze deschiderea de conturi firmelor care deţin platforme de tranzacţionare cu monede virtuale.

In aceste conditii, persoanele fizice pot întâmpina dificultăți în a depune fiat din conturile deschise la băncile românești. De aceea, platformele de tranzactionare crypto acceptă plăti prin alte modalități. Una dintre ele este folosirea contului Revolut atât pentru depuneri, cât și pentru retrageri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?