[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Dupa BCR, Allevo implementeaza plățile instant si la Raiffeisen. Compania are contracte si cu alte banci pentru integrarea cu Transfond.

16 septembrie 2022

Raiffeisen Bank Romania a aderat din septembrie 2022, la serviciul de Plăți Instant pus la dispoziție de Transfond. Pentru a realiza această integrare, Raiffeisen Bank a ales soluția de conectare la serviciul de Plăți Instant furnizată de Allevo.

„Este cel de-al doilea proiect de plăți instant de mare anvergură pe care îl lansăm cu succes alături de clienții noștri. Avem experiența și know-how-ul necesare pentru aceste proiecte care trebuie să respecte parametrii stricți de performanță și disponibilitate conform cerințelor serviciului oferit de Transfond. Încă o dată s-a dovedit că soluția FinTP-Instant, creată de echipa noastră pentru a asigura procesarea tuturor tipurilor de mesaje prevăzute în schema SCT Instant, este o soluție viabilă și eficientă” – a declarat Sorina Bera, Director General Allevo.


Soluția Allevo asigură procesarea mesajelor de plată în parametrii stabiliți prin schema adoptată de Transfond, având avantajul de a se putea adapta rapid pentru integrarea sistemelor core-banking la serviciul de Plăți Instant, cu impact minim asupra infrastructurii existente a băncilor. FinTP-Instant este o funcționalitate a aplicației Allevo FinTP, aplicație distribuită în regim open source.” – a precizat Adriana Costea, Account Manager Allevo.

Primul client pe care Allevo l-a ajutat sa integreze serviciul de plati instant este Banca Comerciala Romana, care a anuntat implementarea inca din ianuarie 2020. Am intrebat Allevo de ce dureaza atat de mult pentru a convinge bancile din Romania sa implementeze platile instant. Este o probleme tehnica, financiara, sau de alta natura? Allevo a refuzat sa comenteze insa a confirmat ca exista in derulare si alte proiecte insa numele clientilor nu pot fi furnizate, in conformitate cu contractele de confidentialitate pe care compania le are cu clientii.

______________

Serviciul de Plăți Instant asigură transferul banilor între bănci în mai puțin de 10 secunde, valoarea maximă acceptată a unei plăți fiind de 50.000 de lei. O astfel de plată va putea fi efectuată oricând (24/7/365) între clienții băncilor participante la serviciul de Plăți Instant.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?