[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

După 20 de ani în România, BRD Finance vinde tot şi încetează activitatea. Institutia este detinuta in proportie de 49% de BRD Groupe Societe Generale.

Premium
22 mai 2024

BRD Finance, divizia de credite de consum a BRD-SocGen, urmează să iasă din peisajul financiar autohton după două decenii de activitate, fiind în proces de vânzare a întregului portofoliul de credite, potrivit ZF. 2019 fost ultimul an de cresteri pentru BRD Finance. Incepand cu 2020, anul in care a lovit pandemia, activitatea comerciala a companiei exprimata in volumul creditelor acordate si profitabilitatea institutiei au fost in cadere libera.

Decizia vine intr-un context special, in care strategia bancii vizeaza limitarea cheltuielilor operationale si o reducere treptata a costului riscului. Astfel, pe segmentul de pensii, BRD nu a participat la majorarea capitalului social al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private din iulie 2023, prin urmare procentul de deţinere al BRD a fost redus de la 49% la 26,95%. În plus, tot în iulie 2023 BRD şi-a vândut investiţia la Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA (FGCR), de 33,33%, către CEC Bank.

BRD Finance, detinuta in proportie de 49% de BRD Groupe Societe Generale, a inregistrat cele mai bune rezultate financiare in 2019, cand portofoliul creditelor nete a crescut, in dinamica anuala, cu 10% atingand 635,3 milioane RON, iar volumul creditelor nou acordate s-a majorat cu 7%, atingand 715,9 milioane RON, „crestere datorata in special cardurilor de credit si a creditelor de nevoi personale.” potrivit raportului anual al bancii. Venitul net bancar a fost de 105,1 milioane RON.

2019 fost ultimul an de cresteri pentru BRD Finance. Incepand cu 2020, anul in care a lovit pandemia, activitatea comerciala a companiei, exprimata in volumul creditelor acordate si profitabilitatea institutiei, a fost in cadere libera. Pentru anul 2022, deja BRD nu mai oferea date statistice despre profitabilitatea BRD Finance. In raportul anual se mentiona doar ca: „rezultatul net a fost constant in comparatie cu rezultatul anului 2021 in pofida scaderii venitului net bancar”.

Sursa: Rapoarte anuale BRD – Groupe Societe Generale

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?